Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B./J.B.Č. ]

04. 09. 2021. 22:15   >>  05. 09. 2021. 00:26 91

BLOKADA PUTA

"Na Belvederu ostajemo i tokom noći"

Okupljeni na barikadama na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje, poručili su da se neće razići ni tokom noći. Oni su juče blokirali prilaze Cetinju, iz pravca Podgorice, ali i Budve, kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC, na ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Na Belvederu, kao i na cetinjskom trgu je, prema posljednjim informacijama reportera TVCG, mirno.

Na barikadi kod Belvedera okupljeni su odlučni u namjeri da ne odstupe sa te pozicije. Upalili su i vatru kako bi se zgrijali, a po putu je kamenje, šut, automobilske gume...

Građani su tokom jučerašnjeg dana uspjeli da istovare gume na toj lokaciji, a ispred guma nalaze se i betonske blokade i kamenje. Ispred guma bile su građanske aktivistkinje iz Prijestonice i drugih crnogorskih gradova. One su u znak protesta sjele na ulicu.

Još jedna blokada sa gumama nalazi se nedaleko od Kruševog ždrijela na putu koji vodi ka Lipskoj pećini.

Građani su juče reporterki Radija Crne Gore kazali da se plaše da će policija pokušati da ih rastjera, i dodali da namjeravaju da tu ostanu čitave noći.

Grupa građana prethodno je probila policijsku blokadu koja je bila na kružnom toku, na ulazu u Cetinje, a potom su na ulicu prosuli kamenje, i tako blokirali saobraćajnicu od Podgorice do Prijestonice.

Oni su uzvikivali "Ovo je Crna Gora" i " E viva Montenegro", "Nije ovo Srbija".

Kako su javili reporteri Javnog servisa, nešto kasnije probijena je i blokada kod stare vatrogasne. Veliki broj građana je trenutno blokirao ulaz u Cetinje kod kružnog toga. Sa druge strane policija je blokirala puta ka Budvi, a tu je i grupa građana napravila blokadu.

Policija se sklonila sa blokade puta ka Budvi. Građani su kazali da je postignut dogovor da se povuku i jedni i drugi. 

Građani su potom probili i policijsku blokadu kod stare vatrogasne, javili su reporteri TVCG. Cilj blokade saobraćajnica je da se onemogući dolazak sveštenstva SPC na ustoličenje u Cetinjskom manastiru. 

Građani poručuju i "Neće Joanikije na Cetinje".

Prethodno su na Cetinju građani su uklonili dio zaštitne ograde ispred Dvora Kralja Nikole.
Kako je saopšteno TVCG iz Uprave policije na Cetinju je brzom reakcijom uspostavljena kontrola, a u toku su policijske mjere i radnje.

Пратите нас на

Коментари91

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније