Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

J.B.Č.

01. 09. 2021. 06:40   >>  06:41

TREĆI ROK

Raspisan konkurs za upis u prvu godinu studija UCG

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2021/22, u III roku, raspisan je danas, i to za 456 mjesta na Budžetu Crne Gore, na studijskim programima 14 organizacionih jedinica.

Tekst Konkursa objavljen je u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na internet stranici zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me).

Upis će biti organizovan elektronski, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, a ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra, do 16.00 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Kandidati koji se prijavljuju neposredno, preko studentske službe, podnose je istog dana, u okviru radnog vremena studentske službe.

Kandidati za upis na organizacione jedinice iz oblasti umjetnosti, odnosno na Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti i Muzička akademiju, prijavu podnose isključivo preko studentske službe.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 3. septembra 2021. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 3. do 6. septembra 2021. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. septembrom 2021. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније