Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

31. 08. 2021. 08:49 >> 11:12

KONTIĆ

Od početka korone registrovano još 160 ljekova

Institut za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) od 1. marta 2020, odnosno od pojave korona virusa u Crnoj Gori, registrovao je još 160 ljekova, kazala je Mira Kontić, vršiteljka dužnosti direktorice te institucije.

Ona je u Jutarnjem programu navela da u Crnoj Gori imamo četiri vakcine na tržištu, od kojih CInMED jedino registrovao Astra Zeneka.

U toku je, kako kaže, registracija Fajzer vakcine. Pojašnjava i da to što ostale vakcine nijesu registrovane, nije neuobičajeno jer, postoji mehanizam uvoza bez registracije.

“Imamo i četiri lijeka koja su pokazala određena antivirusna dejstva u borbi protiv korona virusa, koja se takođe uvoze i ta odobrenja za uvoz se izdaju redovno”, navela je Kontić.

Komentarisala je i navode da ona kao pravnica ne može biti na čelu Instituta za ljekove i medicinska sredstva.

“Što se tiče zakona i našeg statuta uslov je VII1 stepen obrazovanja i nema detalja o struci. Nadležni organi su tu koji su zauzeli svoje mišljenje. Mogu da postupaju i po žalbama. Ja sam mirna, jer generalno znam kakva je situacija i u drugim agencijama, da postoje i ljudi različitih profila. Ono što ja mislim jeste da svako ko se prihvati ovoga posla mora da bude dobar menadžer, da postupa odgovorno, u skladu sa zakonom i da stvori uslove da zaposleni koji su eksperi imaju uslove da nesmetano obavljaju svoj posao”, poručila je Kontić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније