Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

30. 08. 2021. 07:04   >>  07:14 2

BULATOVIĆ

Kolašin najveće hotelsko gradilište u regionu

Prethodni period obilježen je radnim i posvećenim odnosom prema smanjivanju negativnih posljedica korona virusa, ali su istovremeno realizovani planski i razvojni projekti, poručio je prvi čovjek Kolašina Milosav Bato Bulatović na svečanoj sjednici povodom Dana opštine, pišu Dnevne novine.

Opština Kolašin je, kako podsjeća Bulatović, medu prvima donijela Program mjera koji je, između ostalog, podrazumijevao i smanjenje plata opštinskim funkcionerima, a ušteđena sredstva su se usmjerila kao pomoć penzionerima i Crvenom krstu.

Njegov rad prepoznat je i van granica Kolašina, pa je juče Bulatoviću uručena nagrada “Kruna razvoja privrede” za ostvareni rast u broju preduzeća, broju zaposlenih i rastu prihoda.

“Odgovornim odnosom smo stvorili uslove da podržimo nosioce ukupnog društvenog razvoja. Poljoprivreda je podržana subvencijama u iznosu od 80.000 eura, a kultura i sport sa 314.000 eura. Komunalno i Vodovod su imali podršku za prepoznate učinke, kao i Turistička organizacija, žensko preduzetništvo, stariji sugrađani, ranjive grupe, a preko volontera Crvenog krsta, pomoć je stizala i do onih koji žive sami na skoro zaboravljenim životnim stanicama. Budžet smo sa 2,3 miliona eura iz 2018. povećali na 4,6 miliona za tekuću godinu. Planirana realizacija budžeta na prihodnoj strani za prethodnu godinu ostvarena je skoro sto odsto. Imali smo značajna ulaganja u saobraćajnu, putnu i komunalnu infrastrukturu, a to potvrđuje i činjenica da je kapitalni budžet povećan 10 puta”, kazao je Bulatović.

U toku su, podsjetio je Bulatović, i aktivnosti na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, gdje će se u višemilionskoj investiciji obezbijediti 80 odsto bespovratnih sredstava od fondova Evropske unije.

“Razvojne potencijale Kolašina prepoznali su domaći i strani investitori, pa je Kolašin sa šest luksuznih hotela koji se grade prvo hotelsko gradilište u regionu. Sve ovo sa izgradnjom savremene sportske zone znači stotine i stotine novih radnih mjesta, čija će vrijednost biti veća sa završetkom auto-puta”, kazao je Bulatović.

Predsjednik SO Kolašin Milan Đukić naveo je da je 28. avgust “simbol viševjekovnih napora da opstanemo i izgradimo bolji život u ovom dijelu Crne Gore”. Istorijski kontinuitet je započetizgradnjom Manastira Morača u 13. vijeku. Formiranju grada je, kako kaže, najviše doprinio kralj Nikola, a NOB i njene tekovine odredile su mjesto Kolašina u istoriji Cme Gore i antifašističke Evrope.

“Moderna istorija Kolašina je obilježena društvenim i ekonomskim poduhvatima od kojih su posljednjih godina najznačajniji oni u turizmu, kulturi i sportu. Ovogodišnji Dan opštine je i svojevrsni jubilej, jer je tačno 60 godina od osnivanja opštine Kolašin. Prilika je i da se oda priznanje građanima Kolašina za odgovornost u borbi protiv korone, za humanost i solidarnost koju su pokazali, uz molbu da nastave i da se odazovu pozivu za vakcinaciju kao jedinom načinu da se izađe iz zdravstvene i ekonomske krize. Posebno moram da odam priznanje kolašinskim zdravstvenim radnicima koji su pokazali da su heroji našeg grada u ratu sa nevidljivim neprijateljem. Posvećeni rad i iskreni rezultati treba da zamijene populizam koji je na vrhuncu, jer ako se to ne desi put u razvijenu Evropu će biti zatvoren. Kolašinci nikada kroz svoju istoriju ni jesu prihvatali da budu mali i malobrojni, već su bili kadri za velike domete, tako da i ova generacija mora da narednoj ostavi moderni i razvijeni Kolašin”, istakao je Đukić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније