Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

29. 08. 2021. 09:41 >> 10:51
1

POMOZIMO DJEVOJČICI

Roditelji: Nema predaje, moramo se boriti za Sofiju

Sedmogodišnja Sofija Šušić rođena je sa teškim oštećenjem mozga zbog kojeg ima probleme u psiho-motornom razvoju. Njeni roditelji već sedam godina bore se da joj obezbijede adekvatan tretman, međutim, liječenje matičnim ćelijama iziskuje velika izdvajanja i njima je potrebna pomoć humanih građana.

Tretman matičnim ćelijama u Kijevu košta 12.600 eura, ali on može pomoći da Sofijin i život njenih roditelja bude lakši.

Sofijina majka Vesna Šušić objašnjava da je djevojčica tođena sa oštećenjem čeonog dijela mozga što je prouzrokovalo veliko krvarenje neakon porođaja.

“Od tada je počela naša borba”, kazala je ona u Jutarnjem programu.

Tata Sveto kaže da su već proveli godine na klinikama.

“Sofija je već jednom imala liječenje matičnim ćelijama i ono je dalo mali pomak. Ona je sada dosta svjesnija. Ona ima ogroman problem i ne možemo da se nadamo čudu, ali daju pomak- Nakon što skupimo novac planiramo da idemo u Kijev, a onda na fizikalne terapije u Novi sad. Konstantno vježbanje i rad su neophodni”, kazao je on i dodao da su već skupljali novac za njeno liječenje.

Majka je istakla da na taj način produžavaju djevojčicin život. 

"Želim da poručim svim roditeljima koji imaju sličan problem da ne prestaju da se bore. oni su djeca kao i sva druga", istakla je Vesna Šušić.

Za Sofiju možete poslati 45 na broj 14543.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније