Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2013. 20:44 >> 20:44

GLAVNI GRAD

Ne odustaju od rušenja 7 stanova

Započete pripreme za uklanjanje sedam stanova u Ulici Arsenija Boljevića, koje su u vlasništvu Glavnog grada, danas su odgođene iz proceduralnih razloga, a biće nastavljene sjutra, saopšteno je iz podgoričkog Biro za odnose s javnošću. Policija je danas zaustavila rušenje dijela zgrade u Ulici Arsenija Boljevića u Podgorici, gdje je planirana gradnja ambasade Kine, dok ekipe Direkcije za imovinu ne nabave - rješenje o rušenju

 

U Glavnom gradu podsjećaju da je, prije nekoliko mjeseci pokrenut postupak eksproprijacije 11 stanova, koje su u skladu sa važećim planskim dokumentom, predviđene za uklanjanje.

Sporazum o eksproprijaciji postignut je sa sedam vlasnika stanova koji su nakon toga prešli u vlasništvo Glavnog grada.

Trenutno su u toku zakonski postupci pred nadležnim inspekcijskim organima u cilju uklanjanja djelova stambenih jedinica koje su tri od preostala četiri vlasnika bespravno sagradili na uzurpiranom državnom zemljištu. Rok da ih sami uklone ističe sjutra, a ukoliko to ne urade inspekcija će pristupiti administrativnom izvršenju rješenja o uklanjanju.

"Podsjećamo da je Glavni grad svim vlasnicima stanova, uključujući i četiri sa kojima nismo uspjeli da postignemo sporazum, u nastojanju da im maksimalno izađe u susret, nudio i značajno više od procijenjenog iznosa naknade, uz finansijske povoljnosti", saopšteno je iz Glavnog grada.

U Glavnom gradu očekuju da ih Uprava za nekretnine, takođe u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji, narednih dana uvede u posjede, kako bi i ti stambeni objekti bili uklonjeni.

"Glavni grad izražava žaljenje što dio vlasnika stanova nisu imali razumijevanja za naša nastojanja da se maksimalno u zakonskim granicama zadovolje njihovi interesi. Kao što je poznato, sudski postupci za koje su se odlučili, koji ne odlažu naš ulazak u posjed, do sada su uvijek išli na štetu vlasnika, na način što je sud dosuđivao mnogo manju vrijednost naknade u odnosu na onu koju je Glavni grad nudio", saopšteno je iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније