Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ P.R. ]

26. 08. 2021. 15:48 >> 15:59
1

MUP

"Odluku o ukidanju zabrane ulaska jedino mogla donijeti UP"

Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28.12.2020. godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije, navodi se u reagovanju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podjsetimo, na današnjoj konferenciji za štampu glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da je “Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova u januaru donio odluku da se Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru”.

"Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije donio odluku o skidanju predmetne zabrane niti je to bilo u nadležnosti ovog organa. Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28.12.2020.godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije", ističu u saopštenju.

Podsjećaju, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3.jula 2021.godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, podsjećaju da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније