Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 08. 2021. 14:30   >>  14:37 1

UIP

Sačinjen plan nadzora za "Sea dance"

Uprava za inspekcijske poslove sačinila je plan nadzora za festival „Sea dance“, koji će, kako se procjenjuje dnevno posjetiti oko 10.000 ljudi. Već danas kontrolišu testove za 315 osoba angažovanih na održavanju festivala.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, sa pomoćnicom Anom Vujošević, dan pred početak velikog muzičkog festivala „Sea dance“, posjetio je Budvu i održao sastanak sa koordinatorkom za ovaj grad i svim inspektorima angažovanim u pojačanom nadzoru u sezoni.

Na sastanku je usaglašen plan aktivnosti koje će Uprava za inspekcijske poslove sprovoditi za vrijeme festivala od 26.8 do 29.8. kako bi se obezbijedila i sačuvala povoljna zdravstvena situacija i poštovanje epidemioloških mjera, koje će kontrolisati sanitarni inspektori.

Kako se navodi u saopštenju aktivnosti na terenu, inspektori Uprave za inspekcijske poslove započeće danas, od 10 do 18 sati provjerom rezultata testova za 315 osoba angažovanih na održavanju festivala.

"I pored činjenice da je određen broj inspektora Uprave za inspekcijske poslove onemogućen da vrši svoju dužnost usljed registrovanog virusa covid-19, Uprava je, u skladu sa raspoložovim kapacitetima, odredila optimalan broj inspektora koji će odgovoriti, zaista velikom zahtjevu na terenu, jer se po riječima organizatora očekuje prosječno 10.000 posjetilaca dnevno", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Na festivalu će biti dva velika ulaza, sa ukupno osam punktova, od kojih su dva punkta predviđena za VIP goste.

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, ulaz će biti prohodan za one posjetioce koji imaju dokument: 1. da su potpuno vakcinisani sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa ili prvom dozom vakcine, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove; 2. posjeduju negativan rezultat PCR test na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa; 3. posjeduju pozitivan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili 4. posjeduju negativnan rezultat brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Za one koji ne posjeduju ni jedan od navedenih dokumenata, organizatori festivala su obezbijedili brze antigenske testove po povlašćenim cijenama, koji će se od četvrtka 26.8. do nedjelje 29.8.2021 godine od 18:00 časova obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, a sprovodiće ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.

Oni posjetioci kod kojih je, nakon sprovedenog testiranja, registrovano prisustvo virusa Covid-19 ići će u crvenu zonu, poseban izlaz, gdje će, nakon uručenog rješenja o smještaju u samoizolaciju na licu mjesta, biti upućeni u karantin.

Nakon održanog sastanka sa inspektorima, direktor Uprave za inspekcijske poslove je, sa pomoćnicom Anom Vujošević i koordinatorkom za Budvu, Marinom Radulović, posjetio Buljaricu, mjesto gdje će se održati “Sea dance” festival i sa menadžerom i organizatorima obišao teren i zaključio da je sve spremno u skladu sa najavama organizatora, dao podršku organizatorima i poručio da će za sve potrebne akcije od strane UIP-a tokom četvorodnevnog festivala imati podršku.

Podsjećaju da je Sea Dance u saradnji sa Lake Festom, Bedem Festom i Podgorica Film Festom pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih, a Uprava za inspekcijske poslove podržava u potpunosti ovaj tip kampanje i ovim putem poziva sve građane da se vakcinišu i da se pridržavaju propisanih mjera kako bi sačuvali zdravlje svih nas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније