Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 11. 2013. 17:02 >> 17:09

DEMANTI

MA: Varijabile po propisima,ne partiji

U kompaniji Montenegro Erlajnsu od ove godine varijabilu je dobilo 150 zaposlenih, ali ne po partijskom ili rodbinskom opredjeljenju, saopšteno je iz nacionalne avioprevozne kompanije.

 

Vladin dekret da se, u sklopu mjera štednje zbog krize, zarade direktora sektora u državnim kompanijama svedu na oko 700 eura, a izvršnih direktora na 900 eura, a da oni koji su važni za posao mjesečno mogu nagraditi sa do 80 odsto visine prosječne zarade u državi, u Montenegro Airlinesu su iskoristili da nagrađuju članove porodice funkcionera Demokratske partije socijalista DPS, prinijele su danas "Vijesti".

U MA demantuju tu informaciju i podsjećaju da od osnivanja kompanije postoji institut varijabile, kod obračuna zarad svih zaposlenih nezavisno od radnog mjesta i političko-rodbinskih idnosa.

"Po tom osnovu u poslijednjih godinu naknadu po osnovu varijabile je prosječno ostvarivalo 150 zaposlenih. Varijabila kao metod za obračun dijela zarada zaposlenih je prisutan u svim avio-kompanijama. Sve ovo govori da nema ni primisli o dodjeljivanju varijabila prema političkom opredjeljenju ili rodbinskim odnosima", poručuju iz MA.

U Montenegro Erlajnsu kažu da je rukovodstvu te komapnije jasno ko plasira ove dezinfarmice, a kako najavljuju javnost će o tome detaljno informisati na posebnoj konferencije za medije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније