Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

20. 08. 2021. 11:04 >> 11:53
1

GORI U ŠEST OPŠTINA

Požar na Lovćenu gasiće avion i tri helikoptera

Požar koji je aktivan na Lovćenu gasiće avion Avio-helikopterske jedinice Direktorata za zaštitu i spašavanje i tri helikoptera Vojske Crne Gore (VCG), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora su kazali da Operativni štab za zaštitu i spašavanje na dnevnom nivou analizira trenutno stanje požara na području Crne Gore, na osnovu čega donosi plan gašenja požara iz vazduha.

Kako su naveli iz MUP-a, trenutno su aktivni požari na lokacijama Dragalj u opštini Kotor, brdo Lebršnik - Vukotica u Danilovgradu, Lovćen, Ubli čevski i Trnjine-Cuce na području Cetinja, Budoš i Srijede u Nikšiću, kao i Zli Do kod sela Glibaći u opštini Pljevlja.

Na području Glavnog grada Podgorica aktivan je manji požar u Zeti, koji gasi Služba zaštite.

„Procijenjeno je da jedan avion Avio-helikopterske jedinice Direktorata za zaštitu i spašavanje i tri helikoptera VCG treba usmjeriti na gašenje požara na Lovćenu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odlučeno i da se ugroženi teren izviđa iz vazduha, nakon čega će se ponovo razmotriti stanje požara i vršiti eventualna preusmjeravanja letilica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније