Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 08. 2021. 13:40 >> 13:41
3

"SAČUVAJMO RIJEKE CG"

Privedeni jer su pokušali da spriječe nastavak radova na mHE Skrbuša

Grupa mještana kolašinskog naselja Rečina, privedena je danas jer su pokušali da spriječe nastavak radova na mHE Skrbuša, saopštili su iz NVO ''Sačuvajmo rijeke Crne Gore''.

“Iako je na snazi privremena zabrana radova na izgradnji mini-hidroelektrana, jutros oko osam časova u Rečinama su ponovo došli radnici firme Hydro logistics da nastave radove na izgradnji male hidroelektrane”, poručuje se u saopštenju.

Kako navode, mještani Vasilije Ivanović, Zoran Medenica i Predrag Šćepanović su izašli da spriječe devastaciju rijeke.

“Nažalost, umjesto inspekcije koja bi trebalo da sankcioniše Hydro logistics zbog kršenja zabrane o radu, na teren je izašla policija koja je privela mještane”, ističe se u saopštenju.

Oni podsjećaju da je početkom avgusta ove godine sutkinja Čepić iz Osnovnog suda u Kolašinu odlučila da “stane na stranu investitora koji krši ustavni poredak Crne Gore kao ekološke države”.

“Bez valjane argumentacije usvojila je inicijativu kompanije Hydro logistics kojom se traži zabrana prilaska mještana dok radnici pomenute kompanije rade protivno odluci Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako su poručili, ovaj potez je još jedan pokazatelj, kako kažu, “povlađivanju interesima tajkuna”.

“Ovo je još jedan pokazatelj “povlađivanju interesa tajkuna koji devastiraju naše rijeke i kršenje prava mještana, dok nadležni i inspekcije i dalje ne reaguju i svojim nečinjenjem, ili kao u ovom slučaju raznim pritiscima nad mještanima pomažu devastaciju i poharu našeg zajedničkog dobra”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније