Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 08. 2021. 14:40 >> 14:41

POMAŽU DVA HELIKOPTERA

Vatrogasci na Lovćenu brane borovu šumu

Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje uputila je sve raspoložive snage na područje Nacionalnog parka „Lovćen“ kako bi spriječila širenje požara na gustu borovu šumu. U gašenju im pomažu dva helikoptera Vojske Crne Gore, a pridružilo im se i oko 30 dobrovoljaca sa Cetinja.

Na terenu je bio i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, koji je obišao cetinjske vatrogasce i sa pripadnicima helikopterske jedinice Vojske Crne Gore obavio nadgledanje terena.

„Ne smijemo dozvoliti da vatra zahvati borovu šumu. Oko podneva je na Bukovicu došlo i oko 30 dobrovoljaca. Nabavili smo im naprtnjače iz Direktorata za zaštitu i spšavanje. U dogovoru sa Direktoratom odlučili smo da postavimo i njihov bazen od 12 kubika na Njegušima kako bismo skratili vrijeme za dejstvovanje helikoptera na nekolika minuta“, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

On je pojasnio da helikopteri sa bazena zahvataju vodu, dodajući da očekuje da će vatrogasci i građani, uz pomoć Vojske i Direktorata, uspjeti da spriječe dalje širenje vatre.

Ćećanović kaže da su se u akciju punjenja bazena vodom uključili cetinjski privatnici i cistijerna DOO „Vodovod i kanalizacija Cetinje“.

„Malo je bolja situacija u Katunskoj nahiji. Naše dvije ekipe su tamo. Jedna je u Ublima Čevskim, u mjestu Izvori, a druga je u Cucama. Pratimu i tu situaciju“, naveo je Ćećanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније