Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 08. 2021. 17:25 >> 19:51
17

KRIVOKAPIĆ

Veljović nastavlja da raspiruje netrpeljivost

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore. Premijer je pozvao Tužilaštvo da reaguje.

Krivokapić je reagovao na autorski tekst Veljoviča za Pobjedu u kom se navodi da je "dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju".

"Pravo na mirno i dostojanstveno okupljanje je Ustavom i zakonima zagarantovano. Aktuelno stanje zahtijeva širi društveni odgovor. Kakvi danas budemo, bićemo za vjekove budućih generacija. Vidimo se na Cetinju”, poručio je Veljović.

Premijera je u reagovanju naveo da je Veljović svako malo u središtu nečega što zakon tretira kroz krivično zakonodavstvo.

"Sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane su Ustavom CG, ali Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava. Pod krinkom slobode govora otvoreno se miješa u rad policije i njene Ustavne nadležnosti. Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka", naveo je Krivokapić.

Sve službe bezbjednosti se, kako je saopštio, za razliku od vremena Veljovića, sada striktno drže Ustavnih odredbi i posvećene su zaštiti Ustavnog poretka i stabilnosti države.

"Veljović nije običan građanin Crne Gore, on je savjetnik predsjenika države pa se može shvatiti da predsjednik CG preko svog savjetnika poziva građane na etničke sukobe. Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsjednika države Mila Đukanovića je sramotno i opasno. Manir po kom Đukanović iz svakog skandala izlazi čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega je stvar prošlosti. Nema više nikoga i ničega iza koga ili čega se on može sakriti, pa ni od krivične odgovornosti", poručio je Krivokapić.

Kazao je da je ograđivanje Demokratske partije socijalista zapravo pravo razotkrivanje trojstva Veljović-DPS-komitske i druge organizacije koje se konstantno služe Veljovićevom retorikom.

"Uzaludan je pokušaj DPS-a da sebe prikaže “čistom” u namjeri dizanja tenzija i pokušaju da zaoštre situaciju kada nema čak ni njihove pristalice koja nije svjesna da stoje iza svega, a vjerujem, svakog časnog čovjeka je sramota od partije kojoj je vjerovao", rekao je premijer.

Krivokapić je naveo da je Veljović negirao kada je nedavno kazao da organizuje i rukovodi grupom izgrednika koji sebe zovu komitama.

"Juče je osvanuo snimak koji potvrđuje svaku moju riječ i na kom se vidi da je Veljović “gazda” komitskog skupa. Kao predsjednik Vlade, bivšeg direktora Uprave policije, a sadašnjeg savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića upozoravam da njegovi pipci ne dopiru više do ijedne službe, ali da službe imaju sve podatke koji su im potrebni za čuvanje reda i mira", poručio je predsjednik Vlade.

"Želim da vjerujem da će Vrhovno državno tužilaštvo, kao institucija zadužena za zaštitu Ustava i zakona naše zemlje, djelovati profesionalno i pravdoljubivo, ne podanički ili dogovorno, iako je riječ o miljeniku i miljenicima bivšeg režima", navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније