Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2021. 17:29 >> 18:07
3

VEĆINA ODLUČILA

Savjet RTCG danas bira generalnog direktora

Savjet RTCG danas će glasati o izboru novog generalnog direktora RTCG, odlučila je većina članova tog tijela. Glasanje za direktora ranije je bilo najavljeno za ponedjeljak. Za odluku da se danas glasa o direktoru bilo je pet članova Savjeta, tri su bila protiv i jedan uzdržan.

Drljević je na kraju intervjua sa kandidatima za generalnog direktora RTCG, predložio da se danas glasa o izboru prvog čovjeka Javnog servisa. Sa tim stavom saglasni su bili i članovi Savjeta Amina Murić,  Milica Špajak, Bojan Baća, Naod Zorić. Član Savjeta Filip Lazović je kazao da ne vidi zašto bi se danas, a ne u ponedjeljak, kako je ranije dogovoreno, birao generalni direktor. I potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković je protiv toga da se danas glasa. Protiv je bio i član Savjeta Predrag Marsenić. Uzdržan je bio Žarko Mirković.

Lazović je tražio da se u zapisniku konstatuje da Savjet treba da sačeka zvanični nalaz Inspekcije rada, čiji je nadzor u toku, a o čemu su obaviješteni.

"Kako bi se postupak nesmetano doveo do kraja", kazao je Lazović nakon glasanja.   

Član savjeta Filip Lazović bio je protiv toga da se kako kaže ulazi u rizik i danas glasa o direktoru.

“Ne bih volio da uđemo u situaciju da se danas ovdje nešto završi, a da za dva dana dobijemo rješenje da nešto nije dobro, iako ja mislim da je sve uredu”, naveo je Lazović i dodao da želi da se sve završi kako treba.

“Ne želim da se našom ishitrenom reakcijom stavlja bilo kakva mrlja”, naveo je Lazović.

On ističe da će u narednim danima postupak raspisivanja konkursa za izbor generalnog direktora RTCG biti predmet dodatne kontrole, tako je, kako navodi, ministarstvo naložilo inspekciji i ona će o tome odlučivati.

“Predlažem da sačekamo epilog”, kazao je i dodao da imaju još 15 dana da privedu kraju izbor generalnog direktora. On je naveo i da nije spreman da preuzme odgovornost za eventualne greške i naplatu štete, a nada se da do toga neće doći.

I potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković je protiv toga da se danas glasa.

“Ne vidim zašto bismo danas žurili, sačekajmo bar ponedjeljak”, kazala Camović Veličković.

Član Savjeta Žarko Mirković naveo je da su davno upozoreni o kriterijuma za izbor generalnog direktora.

“Teoretski mi mišljene inspekcije možemo da dobijemo i 18. Šta da radimo do tada?”, pitao je Mirković.

Članica Savjeta Amina Murić, kaže da je za to da se danas glasa za generalnog direktora.

Član Savjeta Naod Zorić kazao je da nijesu dobili nijedan dokument koji kaže da ne mogu da glasaju o generalnom direktoru.

I Milica Špajak, članica Savjeta bila je za to da se glasa danas.

Član Savjeta Predrag Marsenić nije bio za to da se danas glasa o generalnom direktoru i predložio je da se od inspekcije traži rok do kojeg se inspekcija može izjasniti o postupku.

Drljević: Nikakve mjere i nikakve zabrane nam nijesu izrekli

Drljević je kazao da je inspekcija bila u Javnom servisu i da su konstatovali da je proces izbora generalnog direktora u toku, te da nijesu izrekli nikakve mjere, ni nikakve zabrane

“Inspekcija je bila u našoj kući. Dolazili su i konstatovali da je proces u toku. Nikakve mjere i nikakve zabrane nam nijesu izrekli. To je istina”, kazao je Drljević, tokom sjednice Savjeta na kojoj se obavljaju intervjui sa kandidatima sa generalnog direktora RTCG.

Ranije danas ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je da ni resor na čijem je čelu, ni Inspekcija rada, nijesu, niti bi se mogli umiješati u proces izbora generalnog direktora RTCG.

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da je potrebno spriječiti nezakonit izbor generalnog direktora RTCG, navodeći da će protiv onih koji u tome učestvuju podnijeti krivične prijave.

Ranije je bilo predviđeno da se o generalnom direkoru glasa u ponedjeljak.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније