Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2021. 22:39 >> 22:39

SOZINA

U julu promet veći 3,7% u odnosu na 2019.

Saobraćaj kroz tunel Sozina, u julu, veći je 3,7 odsto u odnosu na isti mjesec 2019. Iz Monteputa kažu da većih zadržavanja nema, ali da su ponekad, zbog velikih gužvi na Jadranskoj magistrali kroz Sutomore, primorani da spuste rampe na ulaz u tunel.

Broj vozila koji je prošao kroz tunel Sozina u julu veći je od prometa ostvarenog u istom mjesecu 2019. godine.

“Kroz tunel je prošlo skoro 420 hiljada vozila, 419.356 vozila, a to je nepunih četiri odsto, odnosno 3,7 više nego 2019.”, kaže za TVCG Andrej Mihailović, direktor sektora za promet i održavanje, Monteput.

Saobraćaj kroz tunel Sozina najfrekventnije je vikednom. Iz uprave tunela kažu da su tada i najveće gužve, ali većih zadržavanja nema, jer rade sve naplatne rampe.

Ipak iz Monteputa, koji upravlja tunelom, kažu da su ponekad primorani da zatvore tunel zbog zagušenja saobraćaja u Sutomoru.

“Kada kolona dođe do tunela Sozina mi smo po našim procedurama u obavezi da zatvorimo saobraćaj. Ne smijemo pustiti naše korisnike da budu u tunelu iz bezbjednosnih razloga i onda se stvaraju velike gužve na sjevernom prilazu tunela Sozina”, poručio je Mihailović.

Podaci Monteputa pokazuju da je u prvih sedam mjeseci kroz tunel Sozina prošlo gotovo milion 400 hiljada vozila, što je 11,4 odsto manje u odnosu na 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније