Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2021. 17:23   >>  22:44 3

STIGLA ISPORUKA

Nastavak vakcinacije Fajzerom od srijede

Prva isporuka od preko 150 hiljada doza Fajzer vakcina dopremljena je danas u Crnu Goru, a vakcinacija tom vakcinom biće nastavljena od srijede, 4. avgusta.

Imunizacija Fajzer vakcinom će se obavljati na vakcinalnim punktovima u Bijelom Polju, Beranama, Nikšiću, Pljevljima, Herceg Novom, Kotoru, Baru i Podgorici, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U isto vrijeme, Institut za javno zdravlje, shodno preporukama, vršiće koordinaciju ponovne obuke medicinskih tehničara iz domova zdravlja: Mojkovac, Kolašin, Andrijevica, Plav, Rožaje, Danilovgrad, Tuzi, Cetinje, Tivat, Budva i Ulcinj; te zdravstvenih stanica: Žabljak, Petnjica, Gusinje, Plužine i Šavnik; kako bi vakcinacija Fajzer vakcinom počela i u ovim opštinama sljedeće nedelje.

"Tehnika davanja ovih vakcina zahtijeva pažljivu i ponavljanu obuku kako bi se vakcina aplicirala na pravilan način, u skladu sa procedurama i protokolima poštujući tzv.”hladni lanac” za čije sprovođenje su obezbjeđene tehničke potrebe", navode iz Ministarstva.

Kontingenti će stizati svake nedjelje

Na podgoričkom aerodromu kontingent je dočekala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, kao i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ministarka je kazala da je pristigli kontingent prvi od ukupno 152.100 Fajzer vakcina koje će dolaziti u Crnu Goru kontinuirano tokom trećeg i četvrtog kvartala.

''Do kraja trećeg kvartala u Crnu Goru stići će preko 100.000, tačnije 100.620 Fajzer vakcina dok će u četvrtom kvartalu stići 52.000 hiljade Fajzer vakcina'', pojasnila je Borovinić Bojović.

Ona je zahvalila američkoj ambasadorki u Crnoj Gori, gospođi Rajnke na solidarnosti i pomoći koju pružaju tokom pandemije i pozvala građane na vakcinaciju jer je, kako je saopštila, vakcinacija jedini siguran put za zaobilaženje bolnice, respiratora i najtežih ishoda COVID19 infekcije.

Ministarkinom pozivu za vakcinaciju pridružila se i ambasdorka Rajnke.

''Kao prijatelji, partneri i saveznici ovoj zemlji, želim da naglasim da je vazno da se vakcinišete. To je dobro za vas, vaše prijatelje,porodicu, cijelu zajednicu'', poručila je američka ambasadorka.

Ona je naročito istakla važnost današnje isporuke za one koji žele da se vakcinišu Fajzer vakcinom.

Iz Ministarstva zdravlja podsjećaju da je u cilju preduzimanja mjera za sprečavanje širenja virusa Covid19, Ministarstvo zdravlja bilateralnim dogovorima obezbijedilo 152.100 doza Pfizer i BioNTech vakcina za građane Crne Gore. Isporuka vakcina odvijaće se u dvije serije.

Današnja isporuka prva je u seriji planiranih isporuka koja će se odvijati na nedjeljnom nivou. Plan je da do kraja septembra bude isporučeno 100.620 doza vakcina, dok će u IV kvartalu biti ispručeno još 51.480 doza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније