Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

01. 08. 2021. 13:47   >>  13:48 6

CIVIS

Đukanović i Krivokapić da se vakcinišu

Savez građana Civis pozvao je predsjednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića da se vakcinišu, i apelovao na građane da se pridržavaju mjera zdravstvenih vlasti kako bi bila spriječena eskalacija epidemije korona virusa.

"Rast broja zaraženih, veliki priliv turista i karakteristika novog soja virusa, koji se brže prenosi, razlog su za veliki oprez, pa apelujemo na nadležne da hitno i bez selekcije obavljaju kontrole po cijeloj Crnoj Gori i sankcionišu sve one koji se ne pridržavaju propisa", kazali su iz Civisa.

Oni su ocijenili da je Crna Gora već izgubila mnogo života i zbog toga što brojni građani nijesu shvatili ozbiljnost epidemije.

U Civisu smatraju da je potrebno sankcionisati i one koji posredstvom društvenih mreža šire lažne informacije i agituju protiv vakcinacije i ostalih mjera.

Iz tog saveza su apelovali na javne ličnosti da svojim primjerom doprinesu povećanju broja vakcinisanih i pridržavanju mjera da bi u jeku sezone preduprijedili moguću jesenju zdravstvenu krizu o kojoj se sve više govori.

"Posebnu odgovornost imaju i političari, pa nije jasno zašto do sada vakcine nijesu primili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić, dok novi soj hara u svijetu", navode iz Civisa.

Oni su kazali da ta dva političara često putuju van zemlje i imaju brojne kontakte i prisustvuju raznim skupovima, pa su zbog toga u visokom epidemiološkom riziku i da je krajnje vrijeme da svojim primjerom pokažu građanima koliko je vakcinacija važna.

Iz Civisa su naveli da jesenja mogućnost eskalacije epidemije, mora obavezati cjelokupno drustvo da sa najvecom paznjom prime ovo upozorenje.

"Svaka kasnija prica o premoru medicinskog kadra i aplauzi sa prozora, bice shvacena kao populisticko-demagoski manir, nedostojan bilo kakvog komentara", zaključili su iz Civisa.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније