Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

31. 07. 2021. 09:08 >> 09:36

LUKŠIĆ

I dronovima protiv prekoračenja brzine na moru

Pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić najavio je da će u borbu protiv prekoračenja brzine na moru biti uključeni i dronovi.

Špic je sezone pa Lukšić, naredna dva-tri vikenda očekuje veliki broj plovila u crnogorskim vodama.

"Veliki je broj pomorskih objekata, brodova, jahti, malih čamaca, glisera, skutera, pedalina kupača.. to je sve dio pomorskog saobraćaja koji Uprava komtroliše na moru", kazao je Lukšić.

Nedavno je maloljetnik povrijeđen na moru tako što je pao sa gume koju je vukao gliser.

Lukšić ističe da su osobe koje tegle objekat.

"Oni su odgovorne za lice koje je na njemu, kao i drumskom saobraćaju, preuzimaju odgovornost za posljedice koje se mogu desiti", kazao je Lukšić.

Ovoga ljeta, kaže, bilo i dosta slučajeva otkazivanja motora brodova. One koji koriste čamce poziva da provjere ispravnost plovnih objekata koje koriste.

"Imali smo par zahtjevnih akcija do jula mjeseca, nekih 4 značajnijih gdje je spašeno 26 osoba, u julu 7, 38 osoba je spšeno prvenstveno na području barske Opštine, Bokokotrorskog zaliva i bio je jedan slučaj kada je ribaru pozlilo na otvorenom moru", kazao je Lukšić.

On dodaje da je obzirom na veliki broj plovila Bokokotorski zaliv najzahtjevniji i najavio novitete u borbi protiv onih koji prekoračuju br+zinu na moru.

"U narednom periodu sa Inspekcijom sigurnosti pomorske plovidbe Kotor ćemo upotrebom dronova naših plovila i upotrebom drugih tehničkih mogućnosti da sankcionišemo one koji prekoračuju brzinu", kazao je Lukšić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније