Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2021. 12:00 >> 12:06
1

MUP

Širenju požara doprinijela i velika količina gorivog materijala

Usložnjavanju situacije i brzom širenju požara doprinijela je i velika količina gorivog materijala koji nije bio uklonjen od strane nadležnih službi Glavnog grada, koje je trebalo izvršiti u periodu pripreme za požarnu sezonu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Crnu Goru je ovih dana zahvatio toplotni talas koji je uslovio pojačanu požarnu opasnost, što zahtijeva da se svi raspoloživi resursi sistema zaštite i spašavanja stave u povećan stepen pripravnosti. S tim u vezi, Direktorat za zaštitu i spašavanje sprovodi niz aktivnosti počevši od nadgledanja i izviđanja terena iz vazduha, do konkretnih aktivnosti koje se tiču angažovanja ljudskih i materijalnih resursa na gašenju požara koji su učestali ovih dana", navode u saopštenju.

Požar koji je juče zahvatio brdo Gorica u Podgorici zahtijevao je, isitiču, angažovanje ne samo resursa Glavnog grada i Službe zaštite i spašavanja Podgorica, već i drugih resursa sistema zaštite i spašavanja.

"Obilaskom terena koji izvršio vršilac dužnosti generalnog direkora Miodrag Bešović sa saradnicima utvrdio je da zbog brzine širenja požara i nepovoljnih vremenskih uslova neophodno uključiti Avio-helikoptersku jedinicu MUP-a, helikoptere Vojske Crne Gore, pripadnike policije, kao i službe zaštite i spašavanja susjednih opština", poručili su iz MUP-a.

Gašenju požara su se priključili i građani Podgorice. Koordinaciju angažovanja službi zaštite i spašavanja Cetinja, Bara, Danilovgrada i Kolašina, i helikoptera Vojske Crne Gore vršio je Direktorat za zaštitu i spašavanje.

"Ističemo da je požar koji se pojavio u prijepodnevnim časovima brzom intervencijom pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada bio ugašen, a da se nakon relativno kratkog vremena ponovo razbuktao na više mjesta, što ukazuje na sumnju da je požar podmetnut, te zahtijeva brzu aktivnost organa Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave Policije na otkrivanju mogućih počinilaca", navode u saopštenju.

Iz MUP-a apeluju na službe Glavnog grada da što prije započnu aktivnosti na košenju trave, uklanjanju grana i drugog gorivog materijala kako bi rizik od požara bio smanjen.

"Kako se i dalje nalazimo u periodu pojačanog rizika od požara, apelujemo na građane da ispolje maksimalnu odgovornost i svojim aktivnostima daju doprinos da sačuvamo šume, parkove i zelene površine", zaključili su iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније