Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 07. 2021. 11:51   >>  12:03 2

ERAKOVIĆ

Kredibilitet se ne stiče hvalisavošću i neistinama

Potpredsjednik i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore dr Jevto Eraković poručio je da se kredibilitet u zdravstvu ne stiče hvalisavošću i iznošenjem neistina, već kako dodaje, teškim radom i poštovanjem pacijenata i kolega.

“Danima sam izložen napadima i pokušajima difamacije iz više medijskih oruđa vlasti zato što sam saopštio istinu - da smo aktuelnoj rukovodećoj garnituri KCCG "ostavili" kompletno obezbijeđena finansijska sredstva i neophodnu stručnu podršku za novu automatizovanu laboratoriju, novu PCR laboratoriju, novi operacioni blok IBD, novu angio salu, nove digitalne mamografe i da smo započeli nabavku PET CT u koordinaciji sa IAEA u Beču”, navodi Eraković.

Kaže i da su obezbijedili i sredstva i projekte za izgradnju novih klinika i centara - za Kliniku za infektivne bolesti i dermatovenerologiju preko 8,2 miliona eura, Kliniku za mentalno zdravlje preko 4,7 miliona eura i za Centar za hematologiju oko 2,8 miliona eura, te da su potpisali ugovore sa donatorima za rekonstrukciju Plastične hirurgije KCCG.

“Uslijedili su buka i bijes onih kojima sam, nehotično, očito pokvario planove da sve to predstave kao sopstvene uspjehe. Upravo to je paradigma onoga što smeta, kolegama i sve većem broju pacijenata. Taština - to je ta riječ koja opisuje problem. Nevjerovatno je kako reaguju ljudi koji bi trebalo da su humanisti i intelektualci. Zato, naprosto neće ni izdaleka biti dovoljni pokušaji da mene ućutkaju otužnim pričama o navodnom otimanju trpezarije na odjeljenju Ginekologije, jer su baš tu, na toj klinici, pacijentkinje dobile najbolje uslove u ovom dijelu Evrope”, kaže Eraković.

On ističe i da je kada je preuzeo rukovođenje KCCG bilo 545 ljekara, u godini u kojoj je sa funkcije pošao bilo ih je 585.

“I to je lako provjerljivo, uzaludne su drugačije konstrukcije. Uz to, tada je KCCG bio mjesto gdje su se zapošljavali najreprezentativniji stručnjaci i profesori iz regiona, shvatajući da tu imaju najbolje uslove za rad i profesionalni napredak. Iza tima kojim sam rukovodio ostalo je "naslijeđe" da smo u opremu, kroz investicije, uložili preko 12 miliona eura, a u građevinske radove preko 2,1 milion eura”, navodi Eraković.

KCCG je navodi rukovodio, u vrijeme najveće epidemije sa kojom se svijet suočio u novijoj istoriji, bio je zdravstvena ustanova kojoj su građani Crne Gore najviše vjerovali.

“Oni koji su nas po dubini, širini i rodbini naslijedili treba da znaju - kredibilitet se ne stiče hvalisavošću i laganjem. Nego teškim radom i poštovanjem pacijenata i kolega”, zaključio je Eraković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније