Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2021. 17:05 >> 17:06
4

MARKOVIĆ PREDLAŽE

U debati raspravljati o programu i kandidatima

Kandidat za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Nikola Marković saopštio je kako smatra da bi bilo od javnog interesa da Televizija Crne Gore organizuje debatu u kojoj bi se raspravljalo o planu i programu prijavljenih kandidata, ali i o tome da li svako od njih ispunjava uslove za čelnog čovjeka najveće medijske kuće u zemlji.

U obraćanju generalnom direktoru RTCG-a Božidaru Šundiću i direktoru TVCG Slavku Đurđiću, Marković navodi da je izbor generalnog direktora RTCG pitanje od opšteg značaja za cjelokupno društvo i državu.

Marković kaže i kako vjeruje da javnost ima pravo da bude do detalja informisana o svim pojedinostima izbora generalnog direktora.

"Vjerujem da je od javnog interesa da čitav konkurs bude realizovan transparentno. Nadam se da je i svakom kandidatu u interesu da čitav postupak bude zakonit i bez i jedne kontroverze. Stoga smatram, ne miješajući se u uređivačku politiku, da bi bilo od javnog interesa organizovati debatu na RTCG u kojoj bi se raspravljalo o svakom detalju. Od plana i programa kandidata, do toga da li je sporna bilo koja kandidatura i da li ispunjavamo uslove konkursa", rekao je Marković.

Vjeruje da bi javnost bila zainteresovana da, kako je rekao, čuje stavove kandidata, Savjeta, ali i sadašnjeg menadžmenta i uglednih pravnika.

"Moj interes je da se sve nedoumice otklone, jer važnije je izabrati na zakonit način generalnog direktora od toga ko će to personalno biti. Kao čovjek ostvaren u novinarstvu nemam problem sa tim", rekao je Marković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније