Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 07. 2021. 11:54   >>  14:49 13

PROTEST NA CT

"Novi direktori škola da podnesu ostavke"

Na Cetinju je u toku protestna šetnja organizovana zbog nezadovoljstva s smjenom direktora obrazovnih ustanova u Prijestonici.

Građani su se okupili ispred cetinjske Gimnazije i onda nastavili do osnovnih škola "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš".

Učesnici poslali su poruku ovo nije protest protiv novoimenovanih v.d. direktora, već protiv načina na koji je taj izbor urađen. Takođe, upućen je i poziv novim v.d. direktorima da podnesu ostavke.

Bivši učenik Gimnazije i Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred" Stefan Marković poručio je da je izgleda direktorima ovih škola jedina mana što su Crnogorci i Crnogorke i što nijesu u srodstvu sa popovima, prenosi Beta.

On je pozvao izabrane vršioce dužnosti direktora da podnesu ostavke i da se odupru režimu jer, kako je kazao, ovo što se radi je prije svega nemoralno.

Danijela Bokan, razriješena direktorka cetinjske Gimnazije kazala je da ovaj protest, kao i u Baru, nije uperen protiv kolega prosvetnih radnika, već protiv sistema.

"Ovo je protest slobodnih građana koji osjećaju da im je ugrožena slobodna volja. Ako i mi možemo da trpimo, naša deca to ne trebaju da rade. Želim da pošaljemo poruku da nećemo dozvoliti da se devastira već uveliko degradirani sistem obrazovanja", navela je Bokan.

Protesti protiv naimenovanja u školstvu, na kojima je zatražena ostavka ministarke Vesne Bratić, ranije su održane u Podgorici i Baru.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније