Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

25. 07. 2021. 18:11 >> 22:36
16

PROTEST U BARU

Traže ostavku ministarke Bratić

U Baru je organizovan protest građana koji su tražili ostavku ministarske prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

U Bar su stigli i građani iz Podgorice, Nikšića, Kotora i drugih gradova kako bi iskazali nezadovoljstvo naimenovanjem, pa smjenom Rade Višnjić sa mjesta VD direktorke škole "Jugoslavija" u Baru, ali i drugih razrješenja.

Okupili su se ispred Sportske dvorane, odakle su automobilima obišli grad, a potom najavili blokadu na glavnoj magistrali, kod ulaza u naselje Šušanj. Blokada je trajala jedan školski čas.

Okupljeni kažu da ne daju Crnu Gori i nemaju rezervnu domovinu.

"Naši zahtjevi su smjena ministarke Bratić. Nećemo da nam prave od školstva sistem koji će da uči našu djecu da budu 'velikosrbi' da podržavaju ratne zločince. To je jedna ideologija koja sistematski pokušava da se smjesti u naše obtrazovanje. To nećemo dat do posljednjeg Crnogorca i Crnogorke".

"Ugrožena nam je država. Okupacija. Smatram da su institucije sve zauzete. To ne ide tako".

Na skupu je bila i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

"Danas na ovim skupu svi smo jednaki bez obzira na vjersku, nacionlanu pripadnost, ili eventualno partijsku paripadnost, da jasno pošaljemo poruku da Vesna Bratić mora da ode i otići će, jer nećemo dozvoliti da u našim ključnim institucijama sistema se sprovodi četnička ideologija i kleronacionalistička i fašistička politika. Tome ćemo se otvoreno suprotstaviti. Mi želimo državu građansku, multietničku na antifašističkim osnovama uz prihvatanje svih civilizacijskih vrijednosti a četnička ideologija nije civilizacijska vrijednost već ona koja dijeli Crnu Goru", kazala je Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније