Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2021. 10:28 >> 10:28

POTPISAN MEMORANDUM

Asistivnom tehnologijom do lakšeg života

U okviru projekta “Asistivnom tehnologijom do pune inkluzije” predstavnici JU Centar za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje i Osnovne škola „Njegoš“ potpisali su Memorandum o saradnji.

Memorandumom se omogućava korišćenje usluge koju pruža kabinet za asistivnu tehnologiju, a koja se uvrstila kao jedna od redovnih usluga JU Centra za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje.

“Memorandumom su obuhvaćena djeca i mladi sa smetnjama u razvoju koji su uključeni u obrazovni sistem putem inkluzije, a nisu korisnici JU Centra za dnevni boravak u Pijestonici Cetinje. Jasno su definisani uslovi iznamljivanja i korišćenja trenutno dostupnih sredstava asistivne tehnologije”, objašnjavaju iz Centra.

Sertifikovani stučni radnici će izvršiti procjenu djece i mladih sa smetnjama u razvoju, pružiće obuku za djecu i mlade za korišćenje sredstava, njihove roditelje ili nastavnike, a sve sa ciljem postizanja njihovih funkcionalnih sposobnosti.

“Kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju, što je i opšti cilj projekta, u nastavku je predviđeno potpisivanje Memoranduma sa određenim obrazovnim institucijama”, navodi se u saopštenju

Projekat je finansiran iz predstupnih fondova Evropske unije (IPA), a posredstvom Ministarstva finansija – Direktorata za finansije i ugovaranje fondova pomoći Evropske unije (CFCU).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније