Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 07. 2021. 19:27 >> 19:26
1

BEČIĆ - FEJZIĆ

CG može savladavati izazove na putu napretka

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem uoči velikog islamskog praznika Kurban bajrama.

Reis Rifat Fejzić zahvalio je predsjedniku Skupštine Crne Gore na ukazanoj časti posjetom Islamskoj zajednici i iskrenim čestitkama za predstojeći praznik. On je pohvalio uspješan rad predsjednika Bečića i rezultate koje je kao predsjednik Skupštine postigao za kratko vrijeme, te istakao da ga stavovi predsjednika Parlamenta ohrabruju da vjeruje u Crnu Goru kao uspješnu građansku i evropsku priču.

Reis Fejzić je pohvalio uspješno organizovanje istorijske konferencije gdje je Skupština Crne Gore bila domaćin Šestog plenarnog zasijedanja Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir, koji je okupio parlamentarce iz 41 države svijeta, te organizaciju obilježavanja 13. jula, Dana državnosti, koja je okupila velikodostojnike svih crkava i vjerskih zajednica na jednom mjestu.

“U otvorenom i prijateljskom razgovoru predsjednik Skupštine Crne Gore i reis Islamske zajednice saglasili su se da su poruke ljubavi, mira i tolerancije najvažnije poruke, te da zajedničkim primjerom treba pokazati da Crna Gora može još bolje savladavati izazove na svom neupitnom putu napretka”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine Crne Gore kazao je da je većinska Crna Gora sazrela dovoljno da vjeroispovijest svakog pojedinca bude slobodna, a ekstremizam na marginama.

U čestitki povodom 20. jula – Kurban bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori ef. Rifatu Fejziću, predsjednik Skupštine Crne Gore je rekao:

„Koristim priliku da u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, Vama, svim građankama i građanima Crne Gore i našoj dijaspori, pripadnicima islamske vjeroispovijesti, uputim srdačne čestitke povodom 20. jula - Kurbanskog Bajrama, sa iskrenom željom da predstojeće blagdane provedete u dobrom zdravlju, sreći i slozi sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama. Neka najveći muslimanski praznik bude povod da univerzalne vrijednosti praštanja i solidarnosti dodatno zažive među ljudima, što će učvrstiti dobru volju u ljudima, na čemu počiva i istorijska i savremena Crna Gora, prožeta uzajamnim uvažavanjem i prihvatanjem različitosti, što je čini najponosnijom državom na svijetu.Na kraju, želim da izrazim zadovoljstvo što isticanjem vrijednosti mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja potvrđujemo zajedničku odlučnost u afirmaciji koncepta mirnog suživota u multietničkoj i multikonfesionalnoj zajednici kakva je naša domovina. Stoga, Vama i svim našim sugrađankama i sugrađanima, pripadnicima islamske vjeroispovijesti, još jednom čestitam Kurban bajram”, poručio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније