Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 07. 2021. 15:01 >> 15:13
1

BOŠNJAK - HOVAKIMIAN

Intezivirati parlamentarnu saradnju sa Jermenijom

Odnosi Crne Gore i Jermenije temelje se na decenijskom prijateljstvu, a postoji potreba i spremnost za intenziviranje parlamentarne saradnje koja je podstaknuta formiranjem Grupe prijateljstva Skupštne Crne Gore sa Jermenijom, istaknuto je na virtuelnom sastanku potpredsjednice Skupštine Crne Gore i predsjednice Grupe prijateljstva sa Jermenijom Branke Bošnjak i ambasadora Republike Jermenije u Crnoj Gori Ašota Hovakimiana.

Kako se navodi u sopštenju Skupštine CG, u kontekstu snažne istorijske pretpostavke za dalje dinamiziranje sveukupnih odnosa, potpredsjednica Bošnjak podsjetila je da su Podgorica i Jerevan vezani pobratimstvom već četiri decenije.

Uz podsjećanje da se navršava 175 godina od štampanja prvog izdanja "Gorskog vijenca”, u jermenskoj štampariji u Beču, iskazala je mišljenje da bi tu godišnjicu trebalo adekvatno obilježiti. Ukazala je, između ostalog, na potrebu intenziviranja saradnje u oblasti turizma, te uputila poziv jermenskim turistima da posjete Crnu Goru.

Ambasador Hovakimian, istakao je da je formiranje Grupe prijateljstva Crne Gore sa Jermenijom od izuzetnog značaja, imajući u vidu da dva parlamenta nijesu do sada imala međusobno uspostavljene grupe prijateljstva, te da će jermenska strana pristupiti formiranju Grupe nakon konstituisanja Narodne Skupštine.

U kontekstu posjete jermenskih turista, ambasador je naglasio da je Crna Gora jedna od atraktivnijih destinacija za jermenske državljane, zbog uspostavljenog bezviznog režima za boravak u Crnoj Gori tokom trajanja ljetnje turističke sezone. Ambasador je izrazio želju da se ove godine sastane sa članovima Grupe prijateljstva, te tom prilikom organizuje manifestacija u cilju obilježavanja važnih datuma koji vezuju dvije zemlje.

Sagovornici su se osvrnuli i na izazove sa kojima se Jermenija suočava na unutrašnjem i spoljašnjem planu, kao i aktuelnoj političkoj krizi u Crnoj Gori, ali i posljedicama i načinima suzbijanja pandemije kovida-19.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније