Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 07. 2021. 14:34   >>  14:38

ADVOKATIMA NEPRIHVATLJIV

Begović: Sporazum bez dovoljno garancija

Advokatska komora Crne Gore neće potpisati sporazum sa Ministarstvom finansija kojim je bilo predviđeno da zajednička radna grupa sačini tekst izmjena Zakona o fiskalizaciji do kraja septembra, potvrdio je predsjednik komore Zdravko Begović.

On je za "Pobjedu" naveo da je i na ovoj, kao na prethodnoj vanrednoj skupštini, glasalo preko 700 advokata, od kojih većina protiv sporazuma. Time i odluka o obustavljanju pružanja pravne pomoći koja je na snazi od 24. maja nastavlja da važi do daljnjeg.

"Advokatima je sporazum bio neprihvatljiv, jer suštinski nijesu našli dovoljno garancija da će se kroz njega ostvariti njihove verzije izmjena i dopuna zakona. Smatraju da su morale biti navedene pojedine odredbe koje su karakteristične za našu profesiju, kako bi bili u potpunosti sigurni da će takve izmjene biti predviđene zakonom", kazao je Begović.

Ipak, smatra da se pregovori, i pored toga, mogu nastaviti pa će, kako je naveo, u narednom periodu ponovo tražiti da se sastanu sa predstavnicima Vlade i Ministarstva finansija da probaju da dođu do zajedničkog rješenja.

Za te pregovore, planiraju da oforme novu pregovaračku grupu na čijem čelu će biti Begović.

Na pitanje "Pobjede", šta ako Vlada ne prihvati nove pregovore, Begović je odgovorio kratko "o tom po tom", ukazujući da je njihova obaveza da saopšte da ponuđenim rješenjem nijesu zadovoljni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније