Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

04. 07. 2021. 19:50 >> 19:51
4

APEL SINDIKATA

Zaštititi kredibilitet policijskih službenika

Sindikat Uprave policije apelovao je na sve strukture vlasti da, u skladu sa zakonom, odlučno odgovore na sračunate napade na policijske službenike i zaštite njihov kredibilitet.

Iz Sindikata su kazali da nemili događaj koji se desio u Podgorici na štetu policijskih službenika koji su, obavljajući radne zadatke, grubo vrijeđani i fizički napadnuti od grupe građana, još jednom pokazuje da crnogorsko društo nije svjesno koliko je policijski posao težak i odgovoran.

 „A ponekad i veoma opasan i rizičan po život i zdravlje“, dodaje se u saopštenju Sindikata. 

Oni su oštro osudili brutalan napad na svoje kolege koji su, kako su naveli, i u datom momentu bez primjene zakonom propisanih ovlašćenja i sredstava prinude, fizičkom snagom pokušali da odbiju protivpravni napad od vinovnika nemilog događaja.

 „Koji nisu birali sredstva i način da ponize našu struku i posao kojim se bavimo“, kazali su iz Sindikata. 

Kako su naveli, u posljednje vrijeme se na pojedinim portalima ređaju objave koje imaju za cilj da predstave navodnu neprofesinalnost prilikom postupanja službenika Uprave policije.

 Iz Sindikata su kazali da su naročito izraženi napadi na policijske službenike Centra bezbjednosti Podgorica.

Takođe je, kako su naveli, evidentno da se isti portali utrkuju da bi u što lošijem svijetlu predstavili Upravu policiju i njene službenike, njihovo navodno neprofesionalno ponašanje i prekoračenje službenih ovlašćenja, pokušavajući omalovažiti policijske službenike i policijski posao. 

„Pritom zanemarivajući činjenice i dokaze koji su očigledni i koji ukazuju da njihovo pisanje nemaju nikakvog osnova“, dodaje se u saopštenju. 

Iz Sindikata su poručili da će odlučno stati u zaštitu svojih kolege i da neće dozvoliti da se njihovo profesionalno postupanje dovodi u pitanju neutemeljenim navodima. 

„Ujedno, Sindikat Uprave policije apeluje na sve strukture vlasti da na adekvatan način, u skladu sa zakonom, odlučno odgovori na očigledno sračunate napade na policijske službenike i zaštiti njihov kredibilitet“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su u Sindikatu sigurni da će menadžment Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i kažnjavanja vinovnika nedavnog napada na njihove kolege. 

„Kao i da ubuduće na najbolji mogući način, u skladu sa zakonom, zaštite sve pripadnike Uprave policije koji svoje poslove obavljaju časno, profesionalno i u skladu sa ovlašćenjima“, dodaje se u saopštenju Sindikata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније