Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 06. 2021. 14:26 >> 14:27

MITROVIĆ I LUČIĆ U MOJKOVCU

Veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma

Prostor opštine Mojkovac je jedan od najljepših predjela na Bjelasici i predstavlja veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma. Posebno je značajan, jer se planira izgradnja Ski centra "Žarski" i njegovo povezivanje sa Ski centrom "Cmiljača" koji pripada Opštini Bijelo Polje. Realizacijom ovih projekata omogućiće se da mladi ostanu na sjeveru da žive, a korist će imati i lokalni poljoprivrednici, istakao je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je sa v.d. direktorom Uprave javnih radova Borom Lučićem obišao Opštinu Mojkovac.

Lučić je kazao da Ski centar Žarski predstavlja dobar projekat od koga će svi imati koristi.

"Kada sve ovo bude umreženo i kada bude završeno biće ovo veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i uopšte sjeveru. Crna Gora se pretvara u zimski centar na Balkanu“, rekao je Lučić.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić rekao je da očekuje da će se ubrzati dinamika radova na izgradnji Ski centra na Bjelasici.

"Drago mi je da je ministar prepoznao razvojne projekte Mojkovca. Što je prepoznao vrijednosti i kapacitete našeg dijela Bjelasice koje nam daju novu snagu da se u budućem periodu Mojkovac prepozna kao zimsko-ljetnji centar turizma“, rekao je Mišnić.

Realizacija projekta Ski centar “Žarski“ planirana je u dvije faze. 

Prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, primarne elektro energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza.

Ukupna ugovorena vrijednost usluga i radova za Ski centar “Žarski” iznosi 17.534.318,19 eura. Do 1. juna 2021. godine realizovana su sredstva u vrijednosti od 10.731.423,32 eura. Preostala sredstva u iznosu od 6.802.894,87 će se isplatiti nakon što se stvore finansijski uslovi.

Planirano je da se do kraja 2024. godine završe svi ugovoreni radovi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније