Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 06. 2021. 17:50 >> 20:09
14

PROTEST U PODGORICI

Građani traže da se samohrani otac pusti na slobodu

Veliki broj građana Podgorice okupio se danas na protestu zbog slučaja samohranog oca koji je juče u Podgorici uhapšen zbog izdržavanja zatvorske kazne od 30 dana i nakon čega je Centar za socijalni rad pokušao da preda njegovo dvoje maloljetne djece majci. Na kraju protesta građani su za sjutra najavili novo okupljanje.

Protest je počeo oko 5 sati najprije ispred upravne zgrade Glavnog grada a kasnije ispred Skupštine Crne Gore gdje su okupljeni zatražili da im se neko obrati.

Okupljeni traže da se Tomaš Bošković otac dvoje djece pusti na slobodu a djeca vrate.

Podsjećamo, društvenim mrežama kruži uznemirijući snimak hapšenja čovjeka, pred njegovom djecom, dok su, kako se navodi u opisima videa, radnici Centra za socijalni rad pokušavali da uzmu djecu i, kako se navodi, odvedu ih majci.

Građani su pokrenuli online peticiju za hitan postupak vraćanja djece ocu.

Reagovao je i Glavni grad. Kažu kako oni nijesu nadležni za regulisanje prava staratelja i roditelja.

"Povodom objava na društvenim mrežama, u kojima se zbog intervencije Centra za socijalni rad i Uprave policije u vezi sa oduzimanjem prava na roditeljsko staranje jednom našem sugrađaninu, građani pozivaju na okupljanje u 17h ispred upravne zgrade Glavnog grada, obavještavamo javnost da rad pomenutih institucija nije u nadležnosti Glavnog grada Podgorica. Porodični zakon Crne Gore, između ostalog, uređuje, odnose roditelja i djece, porodični smještaj, izdržavanje, te postupke nadležnih organa u vezi sa porodičnim odnosima, a resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i ustanove koje ono osniva, u ovom slučaju Centar za socijalni rad, sprovode odredbe ovog zakona. Glavni grad, ne ulazeći u karakter konkretnog slučaja, apeluje na sve nadležne organe da svoje odluke sprovode uzimajući u obzir najbolji interes djece", navodi u saopštenju Glavnog grada.

Direktorica Centra za socijalni rad Podgorica Marija Popović kazala je da je pokrenuto pitanje odgovornosti zbog postupanja socijalnih radnika u slučaju dvoje djece koja je trebalo da se nakon hapšenja oca predaju majci.

Iz Osnovnog suda u Podgorici i saopštili su da je Tomaš Bošković duži vremenski period odbijao da preda djecu majci, koja kako su kazali, nju ne odbijaju. Dodaju da je u toku i postupak za izmjenu odluke o povjeravanju djece.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније