Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

17. 06. 2021. 11:01   >>  11:27 1

CGES

Zbog nezakonite sječe Rožaje sjutra bez struje

Potrošači iz Rožaja biće sjutra 13 sati bez struje, zbog saniranja dalekovoda, koji je oštečen sječom šume suprotno Zakonu o energetici, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Iz te kompanije su objasnili da građani Rožaja struju neće imati do sedam do 20 sati zbog saniranja značajnog oštećenja na provodnicima dalekovoda „Berane-Rožaje”.

Iz CGES-a su kazali da su već drugi put, nepoznate osobe dok su sjekle šumu u trasi dalekovoda "Berane – Rožaje", oborile stablo na provodnike.

Kako su kazali zbog toga su oštećene i deformisane srednja i donja konzola stuba br 73.

Navodi se da je u oba slučaja, dalekovod značajno vrijeme bio van pogona, a samim tim i opština Rožaje bez napajanja električnom energijom.

"Ovakvi učestali incidenti ugrožavaju ne samo pogonsku i statičku sigurnost dalekovoda, što direktno za posljedicu ima prekide u napajanju potrošača električnom energijom, već predstavljaju opasnost i za lokalno stanovništvo, kao i za „izvršioce”", upozorili su iz CGES-a.

Iz te kompanije su kazali da svemu tome treba dodati i vanredni angažman njihovih ekipa održavanja, kao i dodatni, ne mali, trošak kojem će CGES biti izložen.

Iz CGES-a su apelovali na nesavjesne pojedince da prestanu sa takvim djelovanjem i da bez prethodne konsultacije sa tok kompanijom ne sijeku drveće u trasi dalekovoda, kako ne bi bila ugrožena bezbjednost ljudi, pogonska spremnost elektroenergetskih objekata i kako ne bi dolazilo do prekida napajanje električnom energijom.

"Podsjećamo na član 221, stav 4 Zakona o energetici u kojem decidno piše da „Vlasnici i nosioci drugih prava na nepokretnostima koje se nalaze ispod, iznad ili pored energetskog objekta ne smiju vršiti radove ili druge radnje kojima se onemogućava ili ugrožava rad i funkcionisanje energetskog objekta, bez prethodnog odobrenja energetskog subjekta koji je vlasnik, odnosno korisnik energetskog objekta“", naveli su iz CGES-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније