Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 06. 2021. 15:33 >> 15:34
3

DPS HERCEG NOVI

"Cijepanje zastave nastavak šovinističkog šenlučenja"

Ritualno cijepanje državnog simbola, crnogorske zastave, ispred spomenika prvoborcu Mirku Lučiću u Sutorini u Herceg Novom, očigledno je nastavak primitivnog šenlučenja nesretnika koji su povjerovali da je u trendu biti protiv države, njenih simbola i antifašizma kao temeljne vrijednosti našeg grada i cijele Crne Gore, saopštli su iz DPS Herceg Novi.

Isitču da šovinistička histerija, kao duh iz boce pušten dolaskom klero-nacionalističke vlasti na čelo države, uzima svoj danak i u Herceg Novom. 

"Nakon sramnih reakcija iz vladajuće koalicije i pokušaja premijera da zamijeni teze, poslije skaradnog događaja u Nikšiću ispred spomenika narodnom heroju, vjerujemo da su ovi novljanski huligani bili osokoljeni da svoj pir sa zastavom javno izvedu, vjerujući da se tim jadnim činom preporučuju novim vlastima", naovde u saopštenju.

Zahtijevaju od državnih organa da brzo i efikasno reaguju i adekvatno kazne počinioce ovog nedjela, kako bi bar na taj način doprinijeli zaustavljanju histerije i mržnje prema svemu što simboliše državu Crnu Goru.

"Uvjereni smo da su ova dvojica mladih šovinista i mrzitelja Crne Gore, uzgred bili ohrabreni saznanjem da su slična nedjela prolazila nekažnjeno a da odlazeći ministar traži aboliciju za mnoge koji su uništavali državne simbole", zaključuju iz DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније