Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

14. 06. 2021. 15:57   >>  16:00 7

MINISTARSTVO PROSVJETE

“Skrnavljenje spomenika užasan čin bezumlja”

Na pitanje TVCG Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta o tome kako komentarišu skrnavljenje spomenika Ljuba Čupića u Nikšiću, kazali su da se odlučno drže stanovišta da se spomenici ne smiju skrnaviti, te da osuđuju svaki vid vandalizma i nepoštovanja te vrste, bilo da je riječ, kako navode, o skulpturama narodnih heroja ili religijskim objektima.

"Jednoglasan stav Ministarstva je da je svako skrnavljenje bilo kog spomenika užasan čin bezumlja, kao što bezumljem smatramo i pitanja koja nalikuju na moguću dilemu da li neko ovakve činove osuđuje, što u posljednje vrijeme često prepoznajemo u pitanjima koja se sa pojedinih adresa upućuju Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta," zaključuju u tom resoru.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније