Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 06. 2021. 14:53   >>  14:54 1

ABAZOVIĆ-HISA

Unutrašnjim reformama do stabilnijeg regiona

Dobrosusjedska politika, međusobno povjerenje i evropska perpektiva karakteristike su odnosa Crne Gore i Republike Kosovo, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Iljbera Hise.


Abazović i Hisa konstatovali su da Crna Gora i Republika Kosovo imaju dobre odnose koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i zajedničkoj perspektivi.

Abazović je naglasio da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i Alijansi, te da region još snažnije treba da se posveti unutrašnjim reformama koje će Zapadni Balkan učiniti ekonomski i bezbjednosno stabilnijim mjestom za život.

"Navodeći da Crna Gora stoji na raspolaganju Republici Kosovo kada su u pitanju iskustva u evropskim i evroatlantskim integracijama, Abazović je naznačio da region Zapadnog Balkana treba još više da se posveti boljem ekonomskom povezivanju", naglašava se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Abazović je ukazao je na značaj pregovaračkog procesa Beograda i Prištine, koji je od velike važnosti za stabilnost na Zapadnom Balkanu, uvjeren da je dijalog jedini mogući put u rješavanju nedoumica.

Razgovarano je i o rezultatima masovne imunizacije stanovništva i saniranju posljedica koje je ostavila pandemija Covid-19 na cjelokupni region.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније