Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

14. 06. 2021. 07:50   >>  07:51

ZEKOVIĆ OCIJENIO

Nedostatak službenih vozila podriva kredibilitet policije

Nedostatkom službenih policijskih vozila podriva se kredibilitet Uprave policije kao institucije, ocijenio je aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković.

On je pozvao vlast i vrh policijskog sektora da urade nešto po tom pitanju kako ne bi došli u situaciju da se oslabljeni uslovi rada policijskih službenika odraze na kvalitet njihovog rada.

Podsjetimo, službenici policije već neko vrijeme posao obavljaju privatnim vozilima, pišu Dnevne novine.

“Odgovorna i ozbiljna vlast mora da preduzme radnje kako bi se ojačao kredibilitet Uprave policije kao institucije, a ne da ga dodatno podriva. Stoga je kritika zbog ovog pitanja ka Vladi u potpunosti opravdana. Rekao bih da je zbog niza propuštenih stvari koje nije uradila Vlada došla u nezavidan položaj koji ipak nije uslovljen njihovom greškom nego neodgovornim odnosom onih koji bi trebalo Upravi policije da obezbijede uslove da rade kako bi s druge strane mogli računati na njihovu efikasnost i uspješnost u postupanju”, kazao je Zeković u izjavi za Novu M.

Kako je dodao, zbog problema sa vozilima u javnosti je opao imidž crnogorske policije, degradiran je i ugled policijske profesije, što će se na kraju odraziti i na kvalitet rada.

“Rekao bih i da je izostala profesionalna, nepolitička reakcija samog rukovodstva Uprave policije u odnosu na same političare koji donose odluke koje se tiču policijske organizacije. Da se ovakva situacija desila u nekoj demokratskoj zemlji, menadžmentpolicije bi reagovao, a onda i razne policijske organizacije, sindikat”, zaključio je on.

U pitanju je posao koji ne može da trpi

Policija mora biti mobilna i operativna 24 časa dnevno, a zbog te činjenice neprihvatljivo je da njeni pripadnici nemaju službena vozila ili da nemaju goriva, naveo je u izjavi za Novu M kriminolog Velimir Rakočević.

“Kakva god da je situacija to je neprihvatljivo, a ja pamtim godine devedesete kada je bilo zaista vrlo teško, ali je policija imala dovoljno sredstava da vrši svoje redovne poslove. Šta to znači operativnost i mobilnost 24 časa? To znači da u svakom trenutku ona može da reaguje. Trenutno je crnogorska policija paralisana”, naveo je Rakočević, dodajući da su u pitanju ozbiljne stvari za koje se unaprijed obezbijede sredstva, jer je u pitanju posao koji ne može da trpi.

Podsjetimo, Uprava policije ostala je bez dijela svojih automobila sredinom maja, nakon što je za njih istekao trogodišnji ugovor o finansijskom lizingu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније