Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 06. 2021. 19:04 >> 22:54
16

ZBOG SKRNAVLJENJA SPOMENIKA

Protest na Trgu u Nikšiću

SUBNOR i antifašisti Nikšića večeras na nikšićkom glavnom trgu organizovali prostest nakon skrnavljenja spoemika narodnog heroja Ljuba Čupića.

Policija je identifikovala i privela muškaraca (M.l) koji je u Nikšiću oskrnavio spomenik narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Ljubu Čupiću u samom centru grada.

Policija je reagovala kada je na društvenim mrežama objavljen snimak na kome nepoznata osoba prilazi spomeniku i urinira po njemu. Snimak je izazvao niz negativnih reakcija kako od građana na društvenim mrežama tako i od strane političara.

Novinar i publicista Dragan Mitov Đurović je poručio da se Ljub Čupić se borio da se mi slobodno okupljamo i svi zajedno živimo.

"Zato, poruka onima koji odlučuju na određenim mjestima u ovom vremenu: Svako vrijeme može biti dobro i loše, ali u njemu moramo ostati ljudi"

Svaki život koji je ugrađen u slobodnu Crnu Goru, kako je kazao, pripada Crnoj Gori.

"Svi koji mašu tuđim zastavama, došlo je vrijeme da ih saviju ili da ih makar podižu uz manje vike i galame", rekao je Đurović.

Ali, Nikšićani, kako poručuje predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića , Slobodan Mirjačić, više ne smiju dozvoliti ni jedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je gradu pod Trebjesom.

"Ljubo, ne damo te, ne damo tvoj osmijeh koji je obišao cijeli svijet i kome se dive svi normalni ljudi svijeta. Ubili su te 42 godine fašisti i njihovi sramni pomagači, ali tvoj osmijeh ne mogu ubiti. Ponovo su pucali na tebe prije pola godine , sinoć su ti oksrnavili spomenik onako kako su to uradili u decembu prije 1918 godine.Ne damo te Ljubo i spremni smo da tvoj lik i i spomenik čuvamo ako treba i životima a ti si svoj život dao i evo kako ti se vraća", poručio je Mirjačić.

 

I građani Nikšića su osudili sinoćnji incident, se ranije danas su se predstavnici Komunističke partije okupili kod spomenika Ljubu Čupiću.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније