Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 06. 2021. 16:02   >>  19:00 6

SUBNOR I ANTIFAŠISTI NAJAVILI

Večeras protest na Trgu u Nikšiću

Incident iz Nikšića koji se dogodio sinoć, nastavak je skrnavljenja svega što je crnogorsko, poručuju iz SUBNOR-a, uz jasnu poruku da više neće dozvoliti bilo šta slično. Uvjereni su da uticaja na dešavanja imaju političari aktelne vlasti, koji rade iste stvari, samo u Parlamentu. Kako bi skrenuli pažnju na potrebu za odbranom spomenika narodnog heroja Ljuba Ćupića, ali i drugih spomen-obilježja širom Crne Gore SUBNOR i antifašisti Nikšića večeras će se u 19 sati okupiti na Trgu.

"Od toga vjerovatno sadašnja vlast strahuje, mi moramo da reagujemo, mi ne možemo ovo više da trpimo. Jedno elementarno nevaspitanje. Taj nema sigurno ni c od Crnogorca", ovo je prva reakcija predsjednika SUBNOR-a Zuvdije Hodžića nakon sinoćnjeg snimka iz Nikšića.

To zato što je nažalost, kaže, sličnih skrnavljenja bilo i ranije.

"Primitivizam je primitivizam. Zastave su ostale, ideje su opstale, ovo je prolazno, može biti i posljedica onoga što se sada dešava u Crnoj Gori. Nešto slično ovom primitivcu koji je to napravio, dešava se i u Paralamentu, a tamo ljudi to malo uviju u neke filozofsko političke oblande, a u suštini rade što i on", kazao je Hodžić.

Nikšićani, kako poručuje predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Mirjačić, više ne smiju dozvoliti ni jedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je gradu pod Trebjesom.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније