Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 06. 2021. 14:32 >> 20:46
13

OPTUŽEN ZA POVREDU GROBA

Nikšićanin zadržan u pritvoru

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je zadržavanje M.I. (57) koji je sinoć urinirao na spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića.

Na snimku koji je kružio društvenim mrežama vidi se da je riječ o muškarcu srednjih godina, kao i da se sve dešava na očigled prolaznika.

Nikšićanin M.I. je saslušan, a krivično djelo za koje je osumnjičen kvalifikovano je kao povreda groba.

“Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na događaj koji je video dokumentovan na Trgu Slobode u Nikšiću u neposrednoj blizini spomenika Ljuba Čupića i objavljen na društvenim mrežama. Identifikovano je lice sa video snimka M.I. (57) koje skrnavi pomenuti spomenik i upoznat je tužilac. Kvalifikovano je krivično djelo povreda groba i M.I. je po nalogu tužioca lišen slobode zabog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On će u zakonskom roku biti priveden postupajućem tužiocu”, kazali su iz Uprave policije. 

Iz Osnovnog državnog tužilaštva potvrdili su da M.I. nije pušten na slobodu nakon saslušanja. 

"I.M. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je u noći između 12 i 13.06 2021 godine u Nikšiću počinio krivično djelo -  povreda groba", saopštili su iz ODT-a.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније