Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 06. 2021. 13:06   >>  13:10 1

KOTOR

Završena pristupna saobraćajnica rtu Trašte

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, je danas u okviru realizacije "Sporazuma o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izgradnjom komunalne infrastrukture, izgradnju komunalne infrastrukture u zahvatu DSL Sektor 38-Bigova i LSL Trašte i izmirenju dodatnih troškova koje snosi Bigova Bay" prisustvovao obilježavanju završetka radova izgrađene saobraćajnice.

"Posebno sam srećan što su nakon više godina priprema i pregovora građani Bigove i Donjeg Grblja u mogućnosti da preuzmu na korišćenje ovu saobraćajnicu. Ovo je prvi infrastrukturni projekat u ovom dijelu i najveća investicija u turizam u ovom trenutku u Crnoj Gori", kazao je Jokić.

Kako je saopšteno iz kabinet predsjednika Opštine Kotor, Jokića je istakao da će ova investicija, vrijedna više od 14 miliona eura omogućiti da se Donji Grbalj opskrbi vodom.

“Nadam se da ćemo u što kraćem roku moći da obradujemo mještane viješću da počinju radovi na izgradnji vodovoda i da ćemo svi imati priliku da uskoro posjetimo poluostrvo kada Bigova bay startuje u punom kapacitetu", kazao je on i dodao da se uz najljepše želje i iskrene čestitke investitoru nada da će se uskoro okupiti na još jednom otvaranju.

Izgradnja inicijalne faze pristupne saobraćajnice lokalitetu poluostrva Trašte predstavlja prvi izvođački ugovor u okviru komunalnog opremanja poluostrva Trašte, koji je zaključen 25.08.2020. godine između investitora BBI Development d.o.o. i izvođača radova Briv Construction d.o.o. iz Kotora.

Radovi na izgradnji predmetne saobraćajnice otpočeli su u septembru 2020. godine i završeni su u ugovorenom roku od devet mjeseci, sa primopredajom u toku juna mjeseca. Ugovor je realizovan bez probijanja ugovorene sume od 1.564.571,07 eura.

Pristup poluostrvu je obezbjeđen izgradnjom nove dionice puta preko polja i rekonstrukcijom postojećeg makadamskog puta, tako da je nova saobraćajnica fleksibilne kolovozne konstrukcije dužine 882m i širine 6m (dvije saobraćajne trake po 3m) oivičena betonskim elementima - ivičnim gradama i rigolom, koja je uz propuste i kanale sastavni dio sistema za odvodnju atmosferske vode.

U trupu saobraćajnice su postavljene hidrotehničke instalacije – vodovodni tranzitni cjevovod, tri kanalizaciona cjevovoda; elektro instalacije – 2x10kV napojni kablovi i kablovski vodovi slabe struje kao i telekomunikaciona kablovska kanalizacija.

"Izgradnja predmetne saobraćajnice je podijeljena u dvije faze, inicijalnu i finalnu, kako se završni sadržaji saobraćajnice ne bi oštetili prilikom njene upotrebe kao gradilišnog pristupa hotelu koji se planira da bude izgrađen u okviru prve faze realizacije projekta. Finalnu fazu izgradnje saobraćajnice čine završni sloj asfalta, završetak javne rasvete i oblaganje preostalih zidova kamenom duž dionica koje služe za prolaz građevinskih mašina. Finalna faza saobraćajnice će biti završena prie puštanja u rad hotela. Saobraćajnica je obilježena odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније