Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

10. 06. 2021. 11:51   >>  11:54 1

U KOTORU

Prvi akvarijum u CG otvorio vrata posjetiocima

Akvarijum “Boka”, prvi javni akvarijum u Crnoj Gori, od danas je otvoren za posjetioce. Akvarijum, u okviru kotorskog Instituta za bilogiju mora, otvoren je za građane od srijede do nedjelje u period od 11 do 19 sati.

Akvarijum “Boka” nalazi se na šetalištu Plagenti u zgradi Instituta za biologiju mora.

Cijena ulaznice za odrasle je pet eura, za djecu od šest do 18 godina je tri eura, dok se ulaz ne naplaćuje mališanima do šest godina. Predviđeni su i popusti za grupne posjete.

Centar za zaštitu biodiverziteta Jadrana "Akvarijum Boka" predstavlja živi svijet Jadranskog mora.
Kao dio Instituta za biologiju mora, Centar prije svega u svojoj djelatnosti pružaće edukaciju svim ljubiteljima morskog ekosistema.

“U šetnji kroz akvarijum bićete u prilici da kroz postavljenu izložbu morskih organizama, i infopanele, dobijete šire informacije o životu u moru, specifičnostima određenih vrsta kao i njihovim staništima. U našem budućem radu pažnju ćemo posvetiti ugroženim vrstama i modelima njihove dodatne zaštite kroz edukaciju posjetioca a naročito najmladje populacije”, poručuju iz Instituta za biogiju mora.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније