Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 06. 2021. 10:07 >> 14:46
1

STIJOVIĆ I TOPRAK

Intenziviranje saradnje Ministarstva i Agencije TIKA

Saradnja između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) je uspješna i izuzetno važna za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, i u narednom periodu će se dodatno dograđivati i unapređivati, ocijenjeno je na sastanku ministra Aleksandra Stijovića sa koordinatorom agencije TIKA Abdurahmanom Toprakom i njegovim saradnicima.

Kako je saopšteno iz tog vlding resora, sagovornici su razgovarali o okvirima i detaljima saradnje u vidu obezbjeđivanja opreme, poljoprivredne mehanizacije, donacije sjemena i sadnica kao i stručnoj edukaciji i usavršavanju kadrova.

"Ministar Stijović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnih projekata i iskazao spremnost MPŠV da učestvuje u projektima Agencije kako bi udruženim snagama obezbijedili što bolje uslove našim proizvođačima. On je istakao da su sredstva koja TIKA izdvaja vrlo značajna i zahvalio na višegodišnjem učešću i aktivnostima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, najavljena mogućnost povezivanja i saradnje studenata iz Crne Gore sa Univerzitetom u Istanbulu, naročito u oblastima šumarstva, u sektorima zaštite šuma i konverziji šuma iz izdaničkih u visoke što se u Turskoj veoma uspješno sprovodi.

"Iz Agencije su iskazali otvorenost za dalje aktivnosti u cilju unapređenja labaratorija i edukacije stručnog kadra i poljoprivrednika, doniranja mehanizacije, pčelarske opreme i plastenika, podjele sjemena i sadnica kao i drugih aktivnosti, sve u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Govoreći o ispunjenim i zacrtanim projektima koje Agencija sprovodi koordinator Abdurahman Topark je, kako su kazali, istakao značaj ulaganja u sektor poljoprivrede, naročito u sjevernoj regiji.

"Naglasio je da će u narednom periodu intezivirati saradnju sa Ministarstvom u cilju ostvarivanja što više projekata kako bi se unaprijedio život ljudi na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније