Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2021. 11:15 >> 11:15

ASK

Predsjednica bjelopoljskog parlamenta prekršila Zakon o sprečavanju korupcije

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je predsjednica bjelopoljskog lokalnog parlamenta Nemša Omerhodžić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavila sve prihode i imovinu.

U Odluku koju je objavila na svome sajtu Agencija za sprečavanje korupcije se navodi, da je Nemša Omerhodžić prekršila član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, jer nije dostavila tačne i potpune podatke u izvještaju o prihodima i imovini.

"Nije prijavila tri vozila koji su vlasništvo supruga Redžepa Omerhodžića i to: Volswagen Sharan 2003 godište, Škoda Superb 2013. godište, kao ni Jeep Commander 2007.godište i motocikl Honda 1999 godište, pištolj 'Zastava' u vlasništvo njenog supruga, 756 akcija Knjigoprometa, kao ni 5000 akcija u fondu Trend, i isti broj akcija u istim emintentima, na ime Redžepa Omerhodžića, nepokretnosti navedene u LN 289,2039 i 3016 u Bijelom Polju, prihod od 2.258,51 euro na njeno ime i ime supruga, članstvo u organu upravljanja JU Srednja elektro-ekonomska škola-Bijelo Polje, suvlasništvo u 'Merkator international' D.O.O. Bijelo Polje", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz ASK-a, predsjednica bjelopoljskog lokalnog parlamenta Nemša Omerhodžić je navela, da "nije prijavila navedenu imovinu i prihode jer zbog poslovnih obaveza nije ona ispunjavala pomenuti izvještaj, ali da će u sljedećem izvještaju svi prihodi i imovina biti uredno prijavljeni".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније