Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2021. 12:29   >>  12:29 2

CRNOGORSKI POKRET

"Vlada da ne truje, građani da odbrane Albance"

Nakon jučerašnjeg skandiranja navijača na utakmici Budućnost - Dečić, kojim su se izrugivali Albancima, Crnogorski pokret pozvao je Vladu da riječju i djelom ne truje međunacionalne odnose, a građane da javno ustanu u odbranu časti i imena komšija Albanaca, koji su nam, kako se navodi, kroz istoriju činjeli samo dobro.

“Zastrašujuće odjekuje u javnosti jučerašnje skandiranje navijača, nadahnutih svetosavljem, na jučerašnjoj utakmici Budućnost - Dečić, kojim su se izrugivali Albancima. Horski su ih vrijeđali kao ljude, vrijeđali su im ponos i nacionalno ime. Pozivamo crnogorsku javnost da ustane u odbranu časti gostiju iz Tuzi i Albanaca kao naroda. Naše komšije i sugrađani s kojima vjekovima dijelimo dobro i zlo, predmet su uvreda i napada svetosavskih mračnjaka”, navodi se u saopštenju.

 Za takvu atmosferu na jučerašnjoj utak, Crnogorski pokret krivi  Vladu Crne Gore,” koja je djelom i izjavama pojednih njenih čelnika, korumpirala javni prostor  ratnohuškačkom propagandom”.

“Naoružava omladinu mržnjom prema drugim narodima i bližnjima i podstiče nasilje nad drugim i drugačijim. U velikoj regrutnoj kampanji pred republičke izbore u avgustu prošle godine, okupljali su i okupili ljude koji su ozbiljna prijetnja miru u zemlji. Njihov ekstremni nagon uvijek u konačnici završava zločinom”, kazali su iz CP.

Pozvali su Vladu da riječju i djelom ne truje međunacionalne odnose.

“A građane da javno ustanu u odbranu časti i imena naših komšija Albanaca, koji su nam kroz istoriju činjeli samo dobro, i dobrom im trebamo vratiti”, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније