Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2021. 10:17 >> 11:28
11

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Nedovoljno razloga za smjenu Popovića

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da su konstatovane neke nepravilnosti u radu, ali da je to nedovoljno za smjenu direktora bolnice u Risnu Vlada Popovića.

Prethodnih dana više stotina građana protestovalo je protiv najavljene smjene Popovića. Oni su blokirali magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici. Popović je, kako je kazao,  informaciju o svojoj smjeni zbog neprijavljivanja smrti mladića koji je podlegao povredama iz saobraćajne nesreće, pročitao sa portala.

"Bilo je nekih nepravilnosti u radu, za sada nedovoljnih za smjenu doktora Popovića. Ono što želim da naglasim i što je veoma važno jeste da znate da je zdravstveni sistem Crne Gore  zauzeo potpuno  novi stav rada, koji se zasniva na apsolutnoj transparentnosti i nultoj korupciji u svakom smislu. Naš osnovni cilj je uzdizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na jedan viši nivo sa fokusom na pacijenta odnosno građanina. Dakle, nije važan ministar, nije važan direktor bolnice, nije važan načelnik odjeljenja u smislu da je  bilo ko od njih rođen sa tom foteljom, počevši od mene. Prema tome, svi moraju da znaju da će kontrole rada svih  bolnica, svih domova zdravlja, Ministarstva i svih zdravstvenih ustanova biti jedan kontinuiran proces i da  će se na  takav način nastaviti i u daljem toku. Visoki nivo kvaliteta zdravstvene zaštite, je ono što naši građani apsolotno zaslužuju“, naglasila je ona.

Kako dodaje, kao ministar zdravlja potrudiće se da svi ljekari i svi zdravstveni radnici ponovo imaju status koji zaslužuju, ali da bi ga dobili, moraju da podlegnu kontrolama i nema nikakvog razloga da se prave bilo kakve pozorišne predstave ili bilo kakva okupljanja na račun nečega, što niti je provjereno, niti je do kraja iznešeno.

“Nema nikakve potrebe da bilo ko, bilo čiju kontrolu, počev od mene, razumije na bilo kakav loš način, bez ikakve primisli da se radi ili  vrši bilo kakav stepen degradacije, bilo kojeg ljekara i da se prave pozorišne predstave na račun onoga što nije do kraja provjereno“, kazala je ministarka.

Istakla je da Ministarstvo do sada nije dalo ni jednu izjavu u vezi sa špekulacijama o smrtnom ishodu pacijenta iz Berana.

„Ponavljam, za sada nema razloga za smjenu doktora Popovića, ali će se i kontrola doktora Popovića i svih drugih direktora počevši od mene kao ministra vršiti kontinuirano i niko zbog toga ne treba da bude ljut“, zaključila je ona.

Ona je to izjavila na otvaranju renoviranog Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku gdje će hitni pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) kojima je potrebna analiza imati gotove nalaze za manje od sat.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније