Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2021. 08:29   >>  08:35 10

DAMJANOVIĆ

"Sa Joanikijem nema pomirenja u CG"

Činjenica da je Joanikije izabran za mitropolita u drugoj državi i da ga nije birao crnogorski narod ukazuje na to da on ni u kom slučaju ne može sjediti na tronu Svetog Petra Cetinjskog niti može biti duhovnik Crnogoraca, saopštio je Aleksandar Damjanović iz Crnogorske kuturne mreže.

On je čestitao građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi izbor mitropolita.

Međutim, smatra da je evidentno je da njegovom izboru nije prethodila  volja članova Sabora  SPC već politički uticaj onih koji se zalažu da naša država doživi istu sudbinu kao 1918. godine

“Imenovanjem Joanikija Mićovića, Srpska pravoslavna crkva nije željela da se u našoj državi desi pomirenje  već da se još više prodube podjele i da se nastavi sa pokušajima rušenja njenog građanskog koncepta”, kazao je Damjanović.

Smatra da građani Crne Gore koji se zalažu za pomirenje nijesu zadovoljni Joanikijevim izborom, jer, kako je rekao Damjanović, on Crnoj Gori neće donijeti ništa dobro.

“Neshvatlhivo je da neko ko je rođen u Nikšiću i čiji su preci bili vjernici Crnogorske pravoslavne crkve danas služi interesima druge države i druge crkve.Joanikije se od 2016. godine  više bavio političkim nego li duhovnim pitanjima što smo se mogli uvjeriti iz njegovih bogosluženja koja je zloupotrebljavao kako bi slao političke poruke. Sa pozicije mitropolita Joanikije Mićović će još snažnije nastaviti da se bavi izbornim procesima u Crnoj Gori favorizujući antidržavne političke partije”, kazao je Damjanović.

On je mitropolitu Mićoviću poželio puno uspjeha u duhovnom radu i neuspjeha u političkoj misiji.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније