Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2021. 21:43 >> 21:47
14

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ

Joanikije nije poglavar kćeri i sinova samostalne CG

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nije duhovni poglavar vjernih kćeri i sinova samostalne Crne Gore.

“Ništa novo, ni iznenađujuće. Ponovo je beogradska Patrijaršija, sada pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izabrala mitropolita Crnogorsko-primorske mitropolije SPC”, napisala je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Sadašnji izbor je, kako je kazala, "episkop Joanikije Mićović, vjerni protagonista svetosavskog klero-nacionalizma".

“Jedva je u poznom životnom dobu u petoj deceniji života okončao fakultetske studije, ali je bio i ostao revnosni izvršilac ideologije protiv nezavisne, građanske, sekularne i evropske Crne Gore”, kazala je Vuksanović Stanković.

Kako dodaje, još jedna potvrda da Beograd gleda na Crnu Goru kao svoju koloniju.

“Ali, Crna Gora će se odbraniti od novog velikosrpskog ataka. Novi mitropolit Joanikije nije duhovni poglavar državotvorno i nacionalno samosvjesnih Crnogorki i Crnogoraca, vjernih kćeri i sinova naše samostalne i građanske države Crne Gore”, napisala je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније