Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2021. 21:36 >> 22:47

INICIJATIVA DPS-A

Umanjiti namete privrednicima i građanima Budve

Klub odbornika DPS Budva podnio je danas predsjedniku Skupštine opštine Budva inicijativu da se u dnevni red prve naredne sjednice nađu odluke za umanjenje opštinskih nameta privrednicima i građanima Budve za 2021. godinu.

Šef Kluba odbornika DPS-a u SO Budva Ivo Gvozdenović je saopštio da je inicijativa pokrenuta s ciljem da se na prvom narednom zasijedanju nađu odluke o umanjenju poreza na nepokretnost za privrednike i građane Budve.

DPS inicijativom traži da se umanjenje zakupa ugostiteljskih terasa i umanjenje članskog doprinosa i naknade za pristupne puteve.

"Podnijeli smo inicijativu i da nadležni organi Opštine Budva pokrenu postupak kod lokalnih preduzeća čiji je Opština osnivač, da umanje namete za građane Budve po osnovu odvoza komunalnog otpada, umanjenje cijene vode, i parkinga na teritoriji opštine Budva", saopštio je Gvozdenović.

Na predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kako jenaveo, podnijeli su amandman u ime Kluba odbornika DPS da se ukine plaćanje administrativnih taksi od dana usvajanja odluke do kraja godine

"Da su ovakve odluke, od izuzetne važnosti za građane i privrednike Budve, trebale i ranije da se nađu na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja potvrđuje činjenica da je čak i Vlada Crne Gore u mjerama podrške za građanstvo i privrednike iz januara 2021. godine predvidjela npr. umanjenje od 50% zakupcima morskog dobra, umanjenje naknada za zakup zemljišta u državnoj svojini, kao i vaučere za turističke poslenike", kazao je Gvozdenović.

On je naveo da je neshvatljivo da rukovodstvo Opštine, iako je Vlada Crne Gore nastavila kontinuitet socio-ekonomskih paketa za prevazilaženje veoma neizvjesne i kompleksne ekonomske situacije u zemlji, ne pokazuje odgovornost za svoje sugrađane i privrednike koji su i najpogođeniji ekonomskim problemima, jer su upravo zavisni od turističkih djelatnosti.

"Da li će konačno osjećaj odgovornosti prema građanima kojima su mnogo obećavali, prevagnuti nad međusobnim prepucavanjima oko funkcija i fotelja, ostaje da vidimo", dodao je Gvozdenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније