Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2021. 10:04   >>  10:20 5

POVODOM DANA NEZAVISNOSTI

CKM poklanja pjesmu "21. maj"

Crnogorska kulturna mreža (CKM) i ove godine u čast jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Crnoj Gori poklanja pjesmu koja nosi naziv 21. maj.

Iz te NVO su kazali da je tekst pjesme pisao predsjednik te organizacije Aleksandar Damjanović aranžman i muziku Dejan Božović a izvode je Zdravko Đuranović i Tanja Šeter. U tv spotu glume Aleksandra Pavlović i Darijan Hodžić.

"Veći dio kadrova u spotu je sniman u Nikšiću jer smo željeli da iz našeg grada bez obzira ko vršio lokalnu vlast pošaljemo poruku da on nije grad u kojem će se nipodaštavati tekovine 21. maja", kazao je Damjanović.

On dodaje da je kompozicija “21 maj” je ljubavna pjesma sa najdubljim i najiskonskijim osjećajima posvećenim našoj Crnoj Gori.

"Trudili smo se da kroz tradicionalni pristup, koristeci instrumente koje i Crna Gora baštini, damo svoj doprinos na promociji i očuvanju naseg melosa i autenticnosti. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da Crnoj Gori polonimo još jednu pjesmu koja će pjevati o njoj i o jednom od najvažnijih datuma njene novije istorije", dodao je.

On je izrazio poštovanje prema radu Momčila Zekovića koji je u prethodnih par mjeseci našoj državi poklonio tri pjesme.

"Pozivamo i ostale kulturne stvaraoce da počnu da stvaraju nove pjesme o Crnoj Gori. Takođe apelujemo na Ministarstvo kulture da podrži ovaj vid stvaralašva jer pjesme o Crnoj Gori nikad nije dosta", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније