Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2021. 16:12 >> 16:13
7

REAKCIJA MINISTARSTVA

"Ministar nije izazvao udes, auto bio ispred MVP-a"

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović nije izazvao udes sinoć na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici i ne koristi službeni automobil u danima vikenda, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP). Oni su reagovali na informaciju da je automobilom upravljao Radulović, a koja je objavljena na pojedinim portalima.

"Dokaz da je ovdje riječ o neistini jeste i činjenica da je službeni automobil koji koristi Ministarstvo, bio cijelog vikenda parkiran ispred zgrade na Bulevaru Stanka Dragojevića, i da je na istom mjestu i sada, potpuno neoštećen. U tačnost ove činjenice može se uvjeriti svaki dobronamjerni pojedinac, ako samo prođe ulicom u potrazi za istinom. Ipak, savim je očigledno da mediji koji su stali iza ove vijesti, nisu učinili napor u pravcu utvrđivanja istine", piše u saopštenju.

Iz MVP-a ocjenjuju da sama vijest ne zadovoljava načela novinarstva.

"Najprije, nije provjerena. Ovi mediji, iako u naknadnim intervencijama na tekstu tvrde suprotno, nisu kontaktirali MVP. Iako se u nekim objavama tvrdi da je kontaktirana Uprava policije, ove redakcije nisu sačekale da nadležni organ potvrdi ili opovrgne informaciju. Naravno, Uprava policije je sinoćnim saopštenjem jasno izrekla da su u udesu učestvovala dva automobila u privatnom vlasništvu, te da nije riječ o službenim vozilima. Takođe, policiji je poznat i u saopštenju naveden identitet učesnika ovog udesa, što ministra Radulovića isključuje iz svake dalje medijske polemike u započetom pravcu", navode iz Ministarstva.

Dodaju da je nedopustivo za bilo koji kredibilan medij, da vijest bazira na izjavama korisnika društvenih mreža, koji su se zatekli na licu mjesta i koji, dodaje se, navodno tvrde “da su na službenom vozilu zamijenjene tablice”.

"I ovaj detalj negirala je Uprava policije, dok se na fotografijama koje se nude kao dokaz jasno vidi da na njima nije ministar Radulović. Naravno, budući da živimo u dobu tehnološkog napretka, pa su danas svima dostupni mobilni telefoni i kamera, pozivaju se građani i redakcije da objave jasne i nesporne fotografije sa ministrom Radulovićem na mjestu događaja, kako bi na taj način dokazali ovako ozbiljne tvrdnje. Na kraju, Ministarstvo vanjskih poslova, zarad istine i prava javnosti da zna, poziva na poštovanje novinarske etike, koja je i utemeljena u demokratskim društvima kako bi zaštitila javni interes, ali i čast i ugled nevinog čovjeka, pa bio on i ministar. Na tom putu najvažniji standard je istinitost, a naši građani to zaslužuju", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније