Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2021. 15:20 >> 15:20

NA CETINJU

Od sjutra besplatan ulaz u Muzej novca

Povodom jubileja, 20 godina rada Centralne banke Crne Gore koji se obilježava tokom 2021. godine, ulaz u Muzej novca Centralne banke Crne Gore na Cetinju će od sjutra, 18. maja, do kraja godine, biti besplatan za sve posjetioce, saopšteno je danas iz CBCG.

"Centralna banka Crne Gore je kao društveno odgovorna institucija odlučila da povodom svog jubileja – dvije decenije rada vrhovne monetarne institucije, a imajući u vidu i pandemiju korona virusa, počev od Međunarodnog dana muzeja, 18. maja, besplatno otvori vrata Muzeja novca za sve koji žele da se upoznaju sa istorijom novca na tlu današnje Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Muzej novca je otvoren 2012. godine kao muzej u sastavu Centralne banke Crne Gore, specijalizovan za sakupljanje i prezentaciju novca i drugog numizmatičkog materijala sa teritorije današnje Crne Gore. 

Posjetioci u Muzeju mogu vidjeti dvije stalne postavke – “Novac na tlu Crne Gore” i “Novac kao nakit”.

Radno vrijeme Muzeja novca je svim danima od 09:00 do 17:00 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније